Tysk turist trampet ihjel af æsel på Santorini

0

Santorini-grækenlandGRÆSK TURISME: Tusinder af skandinaviske turister har oplevet ikonet i græsk turisme, øen Santorini. De har også set, hvordan æslerne i årtier har slæbt turister op og ned på grund af en underdisponeret kabelbane. Forleden gik det galt.

Santorini er en perle blandt de græske øer. Langt de fleste postkort har fotos fra den smukke ø. På visse dage kommer op mod 10.000 krydstogtturister til bugten med havnen og de stejle klippeskråninger op til byen Fira, hvor et stort tal af Santorinis andre turister også aflægger besøg.

Tovbanen nede fra havnen er teknisk god nok, men klart underdisponeret med op til en times ventetid. Derfor benytter mange tilbud om at komme op – eller senere ned – på æselryg.

I sidste uge det galt for et tysk ægtepar på krydstogt. Oppe i Fira river et æsel sig løs fra fortøjningen og vælter den 62-årige kvindelige turist og tramper hende til døde.

Nu skal der tekniske undersøgelser i gang. Om æslet fortsat lever vides ikke, men dyreværnsforeninger fører allerede en heftig debat på sociale medier om misrøgt af æslerne i området.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz