Tyske slotte åbner dørene for turister

I ny kampagne vil turistorganisationen i den nordøsttyske region Mecklenburg-Vorpommern inspirere til miniferie i lavsæsonen. Der er både åbne slotte, tranedans og musikfestival.

“Det bedste ved efteråret,” hedder den nye kampagne med knap 50 efterårstilbud fra turistrådet i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, MVP, der blandt andet grænser op til Østersøen.

”Især om efteråret kan skandinaviske gæster med fordel rette blikket mod den tyske østersøkyst. Ferieophold, der kan sammensættes individuelt, et levende kulturmiljø, betagende naturskuespil og i tillæg en kort transporttid (for eksempel med Scandlines fra Gedser til Rostock, red.) er gode argumenter for en miniferie i Mecklenburg-Vorpommern,” siger Tobias Woitendorf, direktør for turistorganisationen Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern, i en pressemeddelelse.

Mecklenburg-Vorpommern er en del af det tidligere Østtyskland, der eksisterede fra 1949 til genforeningen med Vesttyskland i 1990. DDR, Deutsche Demokratische Republik, bestod af de nuværende tyske delstater Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen samt den østlige del af Berlin.

Schlösserherbst – åbne tyske slotte i efteråret
Tilbuddene i Mecklenburg-Vorpommern i efteråret omfatter blandt andet Schlösserherbst, hvor 15 slotsejere i perioden fra 8. til 23. oktober slår dørene og portene op til deres hjem som et af efterårets kulturelle highlights. De planlagte arrangementer omfatter blandt andet rundvisninger i slots- og parkanlæg, koncerter, madlavningskurser og udstillinger samt teateropførelser.

Allerede fra 17. september til 8. oktober holdes Usedomer Musikfestival med over 35 koncerter og godt 350 musikere.

Og ude i naturen venter også store oplevelser. Frem til slutningen af oktober gør tusindvis af traner ophold i den nordlige del af Mecklenburg-Vorpommern, inden de flyver videre til vinterkvartererne i Sydeuropa.

Især regionen Darß-Zingster Boddenkette og Rügen er meget populære rastepladser for de majestætiske trækfugle. Den handicapvenlige observationsstation ”Kranorama” ved søen Günzer See nær Barth er et glimrende sted at observere tranerne, oplyses det. En anden mulighed er det mecklenburgske sølandskab, for eksempel de daglige guidede aftenture i Müritz-Nationalpark frem til 31. oktober med startpunkt ved Nationalpark-Information i Federow.

Danskerne har flest overnatninger i Tyskland
Tyskland er landet, hvor danskerne under normale år har flest overnatninger. I 2019, året før coronakrisen, blev til 3,4 millioner registrerede danske overnatninger. Tallet er reelt meget større, da det for eksempel ikke medtager Airbnb-overnatninger.

Den gennemsnitlige opholdstid for en dansker i Tyskland i 2019, ferie- som forretningsrejsende, var 3,8 dage. Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked.

Fire af de 16 tyske delstater har under normale omstændigheder 60 procent af de danske overnatninger. Det er Slesvig-Holsten, Berlin, Hamborg og Niedersachsen, regionen syd for Hamborg med blandt andet Harzen. Nummer fem af de bundeslande, danskerne normalt besøger mest, er den sydligste, Bayern.

 

Relaterede artikler:

Ingen sovevogne på nyt nattog til Hamborg

Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis

Stor forskel på nationale turistråds synlighed