Tyske turister vilde med Aarhus

0

Aarhus ferieTURISME: Når tyske turister bestiller sommerferie, bliver destinationen ofte Aarhus. Det viser nye tal fra VisitDenmark. Nordmændene er også solidt repræsenteret i den jyske hovedstad.

Flere tyskere besøger Aarhus. Nye tal fra VisitDenmark viser, at tyske turister i årets første halvår havde 15.000 overnatninger i Aarhus. Det er en stigning på 8,3 pct. i forhold til forrige periode samme år.

Samme stigende interesse gør sig gældende for nordmændene, som ligeledes havde 15.000 overnatninger i perioden.

Det er dog ikke kun Aarhus, der får flere tyske gæster. Hele Region Midtjylland oplever stigende interesse fra nærliggende lande, og her står Tyskland for 119.000 overnatninger i samme periode og med nordmændene på en andenplads med 46.000 overnatninger.

VisitDenmark har analyseret den tyske turist, og kan bl.a. berette, at de fleste kommer fra de nordvestlige delstater: Slesvig-Holsten, Hamborg, Bremen, Niedersachsen og Nordrhein Westphalen. VisitDenmark kan ligeledes fortælle, at fire ud af fem overnatter i feriehuse.

Ifølge VisitDenmark er det især nabolandene og lande tæt på Danmark, der står for overnatninger i Aarhus.

2016 tegner til at blive et rekordår for Aarhusiansk turisme, og det skyldes, ifølge VisitAarhus direktør, Peer H. Kristensen, at det kommende værtskab for Europæisk Kulturhovedstad, der holdes i Aarhus i 2017, tiltrækker flere turister.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz