Tyskere giver stor dansk hotelsommer

Jens Zimmer Christensen, foto: Michael Stub.

HOTELLER: Danmarks Statistik har netop præsenteret overnatningstal for danske hoteller i juni. Tallet viser samlet 4,6 pct. flere overnatninger i forhold til samme måned sidste år.

I alt rundede antallet af hotelovernatninger i juni i år for første gang 1,5 mio., da danske hoteller havde 68.000 flere gæster end i juni 2016.

Tallene viser, at væksten særligt kommer fra danskerne selv og landets naboer mod syd. Juni bød på 5 pct. flere danske overnatninger og en vækst på 9,4 pct. i tyske overnatninger.

”Juni var igen en måned, hvor danskerne drog nytte af de mange overnatningsmuligheder her i landet. Samtidig er det rigtigt glædeligt, at så vigtigt et marked som Tyskland stormer frem. Det skyldes i høj grad den stærke markedsføringsindsats, VisitDenmark netop nu udruller til det tyske marked,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

De øvrige store markeder som Sverige, Norge, USA, Storbritannien og Holland oplevede ikke mærkværdige udsving i antallet af overnatninger sammenlignet med første sommermåned i 2016.

Stor vækst i Region Sjælland

Juni var endnu en måned, hvor alle landets regioner havde overnatningsvækst. Den procentvise fremgang var størst i Region Sjælland, som havde 13,2 pct. flere end året før.

Region Syddanmark havde mindst fremgang, men med 3,2 pct. flere overnatninger oplevede regionen stadig en positiv udvikling i antallet af overnatninger.

Med juni opgjort, kan der nu gøres status for det første halvår i hotelerhvervet. Med næsten syv millioner overnatninger ligger halvåret 4,7 pct. højere end rekordåret i 2016.

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.