Tyskere giver stor dansk hotelsommer

Jens Zimmer Christensen, foto: Michael Stub.

HOTELLER: Danmarks Statistik har netop præsenteret overnatningstal for danske hoteller i juni. Tallet viser samlet 4,6 pct. flere overnatninger i forhold til samme måned sidste år.

I alt rundede antallet af hotelovernatninger i juni i år for første gang 1,5 mio., da danske hoteller havde 68.000 flere gæster end i juni 2016.

Tallene viser, at væksten særligt kommer fra danskerne selv og landets naboer mod syd. Juni bød på 5 pct. flere danske overnatninger og en vækst på 9,4 pct. i tyske overnatninger.

”Juni var igen en måned, hvor danskerne drog nytte af de mange overnatningsmuligheder her i landet. Samtidig er det rigtigt glædeligt, at så vigtigt et marked som Tyskland stormer frem. Det skyldes i høj grad den stærke markedsføringsindsats, VisitDenmark netop nu udruller til det tyske marked,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

De øvrige store markeder som Sverige, Norge, USA, Storbritannien og Holland oplevede ikke mærkværdige udsving i antallet af overnatninger sammenlignet med første sommermåned i 2016.

Stor vækst i Region Sjælland

Juni var endnu en måned, hvor alle landets regioner havde overnatningsvækst. Den procentvise fremgang var størst i Region Sjælland, som havde 13,2 pct. flere end året før.

Region Syddanmark havde mindst fremgang, men med 3,2 pct. flere overnatninger oplevede regionen stadig en positiv udvikling i antallet af overnatninger.

Med juni opgjort, kan der nu gøres status for det første halvår i hotelerhvervet. Med næsten syv millioner overnatninger ligger halvåret 4,7 pct. højere end rekordåret i 2016.

x

Læs Også

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

Danmark nordisk mester i turist-import

De 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger i Danmark sidste år var 45 procent af det samlede antal i Norden. I én dansk kommune var fem ud seks overnatninger udenlandske.

Berømt kro skal nedrives

Sydsjællandske Mogenstrup Kro skal rives ned – i stedet kommer der 70 almene boliger. Kroen, der før har hørt under First Hotels, har stået tom i 10 år.

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.