Tyskere giver stor dansk hotelsommer

Jens Zimmer Christensen, foto: Michael Stub.

HOTELLER: Danmarks Statistik har netop præsenteret overnatningstal for danske hoteller i juni. Tallet viser samlet 4,6 pct. flere overnatninger i forhold til samme måned sidste år.

I alt rundede antallet af hotelovernatninger i juni i år for første gang 1,5 mio., da danske hoteller havde 68.000 flere gæster end i juni 2016.

Tallene viser, at væksten særligt kommer fra danskerne selv og landets naboer mod syd. Juni bød på 5 pct. flere danske overnatninger og en vækst på 9,4 pct. i tyske overnatninger.

”Juni var igen en måned, hvor danskerne drog nytte af de mange overnatningsmuligheder her i landet. Samtidig er det rigtigt glædeligt, at så vigtigt et marked som Tyskland stormer frem. Det skyldes i høj grad den stærke markedsføringsindsats, VisitDenmark netop nu udruller til det tyske marked,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

De øvrige store markeder som Sverige, Norge, USA, Storbritannien og Holland oplevede ikke mærkværdige udsving i antallet af overnatninger sammenlignet med første sommermåned i 2016.

Stor vækst i Region Sjælland

Juni var endnu en måned, hvor alle landets regioner havde overnatningsvækst. Den procentvise fremgang var størst i Region Sjælland, som havde 13,2 pct. flere end året før.

Region Syddanmark havde mindst fremgang, men med 3,2 pct. flere overnatninger oplevede regionen stadig en positiv udvikling i antallet af overnatninger.

Med juni opgjort, kan der nu gøres status for det første halvår i hotelerhvervet. Med næsten syv millioner overnatninger ligger halvåret 4,7 pct. højere end rekordåret i 2016.

x

Læs Også

Øget dansk fokus på turistens digitale rejse

Nyt pilotprojekt skal styrke Sjællands digitale tilstedeværelse over for turisten og trække flere turister til regionen.

Sommerhusejere skal holde sig væk fra husene

Hjørring Kommune har givet sommerhusejere i Lønstrup ved vestkysten i Vendsyssel besked om, at de holde sig væk fra deres huse.

Europas største ferieparkkæde til Danmark

Efter 18 måneders international make-over er fem danske ferieparker i det tidligere Dayz Resorts nu åbnet som en del af ferieparkgiganten, Landal GreenParks.

Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

DanCenter øger med 700 feriehuse

Med købet af Admiral Strand Feriehuse øger DanCenter porteføljen af feriehuse i Danmark til samlet 8.200.

Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.