Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

TURISME: Teleselskabet TDC har igen i år lavet opgørelse over, hvor ca. 700.000 af de danske kunder har haft ophold mindst fire dage i et andet land i sommerferieugerne 26-30. Det gav en ny Top 10.

TDC Groups mobildata viser, at Tyskland denne sommer rykkede ind på førstepladsen over danskernes foretrukne rejsemål.

På de følgende pladser kommer Italien, Spanien og Sverige. De to forrige år, hvor TDC Group har gennemført analysen, har Italien haft førstepladsen hos TDCs kunder.

”Næsten 700.000 af vores kunder har haft ophold på mindst fire dage i et andet land i sommerferien, og her har vi set pæn vækst i rejser til Tyskland,” siger mobildirektør Kasper Ørtvig fra YouSee, der repræsenterer den største del af kunderne i analysen.

TDC Groups data viser, at 18 pct. af de ferierejsende var i Tyskland i ugerne 26 til 30, mens tallet var 14 pct. sidste år.

”Tyskland vil selvfølgelig altid fylde meget i en roaming-statistik, da mange rejser igennem landet, men det har vi korrigeret for ved at opstille et kriterium om mindst fire dages ophold i landet,” siger Kasper Ørtvig.

For at taksere sine kunder korrekt, registrerer TDC Group, hvilke lande kunderne bruger deres mobiltelefoner i. De tal danner grundlag for analysen, der er baseret anonymiserede data.

”Mobilen er uundværlig for de fleste. Derfor tager de selvfølgelig også mobilen med på sommerferien i udlandet,” siger Kasper Ørtvig.

Mens Tyskland er gået frem, er andelen af TDC Group-kunder i Italien, Spanien og Frankrig gået lidt tilbage. Det betyder, at Sverige i år har overhalet Frankrig. Længere nede på listen er Tyrkiet gledet ud af Top 10.

Danskernes Top 10 over rejsemål i sommerferien 2017 var ifølge TDC:

1) Tyskland (18 pct.)

2) Italien (15 pct.)

3) Spanien (12 pct.)

4) Sverige (9 pct.)

5) Frankrig (8 pct.)

6) Grækenland (6 pct.)

7) Kroatien (3 pct.)

8) Storbritannien og Nordirland (3 pct.)

9) Norge (3 pct.)

10) Østrig (3 pct.)

Over tre mio. danske overnatninger i Tyskland

Der var sidste år 3.325.000 danske overnatninger i Tyskland, en stigning på 0,9 pct., oplyste chefen for Tysk Turist Information i Danmark, Bo Schou Lauridsen, til standby.dk under Ferie for Alle rejsemessen i Herning i februar.

De største tyske regioner med flest danske rejsende var sidste år: Schleswig-Holstein, Berlin, Niedersachsen med bl.a. Harzen, samt Hamborg.

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.