Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

TURISME: Teleselskabet TDC har igen i år lavet opgørelse over, hvor ca. 700.000 af de danske kunder har haft ophold mindst fire dage i et andet land i sommerferieugerne 26-30. Det gav en ny Top 10.

TDC Groups mobildata viser, at Tyskland denne sommer rykkede ind på førstepladsen over danskernes foretrukne rejsemål.

På de følgende pladser kommer Italien, Spanien og Sverige. De to forrige år, hvor TDC Group har gennemført analysen, har Italien haft førstepladsen hos TDCs kunder.

”Næsten 700.000 af vores kunder har haft ophold på mindst fire dage i et andet land i sommerferien, og her har vi set pæn vækst i rejser til Tyskland,” siger mobildirektør Kasper Ørtvig fra YouSee, der repræsenterer den største del af kunderne i analysen.

TDC Groups data viser, at 18 pct. af de ferierejsende var i Tyskland i ugerne 26 til 30, mens tallet var 14 pct. sidste år.

”Tyskland vil selvfølgelig altid fylde meget i en roaming-statistik, da mange rejser igennem landet, men det har vi korrigeret for ved at opstille et kriterium om mindst fire dages ophold i landet,” siger Kasper Ørtvig.

For at taksere sine kunder korrekt, registrerer TDC Group, hvilke lande kunderne bruger deres mobiltelefoner i. De tal danner grundlag for analysen, der er baseret anonymiserede data.

”Mobilen er uundværlig for de fleste. Derfor tager de selvfølgelig også mobilen med på sommerferien i udlandet,” siger Kasper Ørtvig.

Mens Tyskland er gået frem, er andelen af TDC Group-kunder i Italien, Spanien og Frankrig gået lidt tilbage. Det betyder, at Sverige i år har overhalet Frankrig. Længere nede på listen er Tyrkiet gledet ud af Top 10.

Danskernes Top 10 over rejsemål i sommerferien 2017 var ifølge TDC:

1) Tyskland (18 pct.)

2) Italien (15 pct.)

3) Spanien (12 pct.)

4) Sverige (9 pct.)

5) Frankrig (8 pct.)

6) Grækenland (6 pct.)

7) Kroatien (3 pct.)

8) Storbritannien og Nordirland (3 pct.)

9) Norge (3 pct.)

10) Østrig (3 pct.)

Over tre mio. danske overnatninger i Tyskland

Der var sidste år 3.325.000 danske overnatninger i Tyskland, en stigning på 0,9 pct., oplyste chefen for Tysk Turist Information i Danmark, Bo Schou Lauridsen, til standby.dk under Ferie for Alle rejsemessen i Herning i februar.

De største tyske regioner med flest danske rejsende var sidste år: Schleswig-Holstein, Berlin, Niedersachsen med bl.a. Harzen, samt Hamborg.