Tyskland stopper med biltog

2019/08/defaultmain.jpg2019/08/defaultmain.jpgbiltogTOGTRAFIK: Tusinder af danske kunder vil fra 2017 skulle undvære en alternativ befordring gennem Tyskland – Deutsche Bahn har stort underskud på biltogene.

Af Jørn Henrik Jørgensen

Die Zeit, oplyste i sin seneste udgave i fredags, at Deutsche Bahn (DB) fra 2017 ikke længere vil køre biltog gennem Tyskland.

Transportformen benyttes af mange danske ferierejsende på vej til det sydlige Europa, som efter en nat i de medfølgende sove- eller liggevogne kommer relativt udhvilede til det sydlige Tyskland. Transportformen giver imidlertid DB et dundrende underskud, og det materiel, der benyttes, står til udskiftning efter mere end 40 års tro tjeneste.

Problemet er her, at sove- og liggevogne overhovedet ikke længere er i produktion. DB vil dog ikke helt slippe transportformen og erstatter for tiden som et eksperiment biltoget med lastbiltransport af bilen, mens persontransporten fortsat vil ske med hugtigtkørende ICE-tog.

Det er DB datterselskabet DB Schenker som vil udføre den fysiske transport foreløbig på to strækninger Berlin/Wansee-München og Düsseldorf-München. Mens de eksisterende biltog medfører op til 80 personvogne, vil det kræve 15 lastbiler at udføre samme transport. Man aner i denne løsning et betydeligt miljøproblem.