Tysklands-færger giver rekordoverskud

mf berlinScandlines har under kapitalfonden 3i’s ejerskab udviklet sig til en guldkalv. Rederiet er totalt fokuseret på Tysklands-ruterne og frygter ikke en fast Femern-forbindelse.

Det tidligere statsejede rederi, Scandlines, er skrumpet de senere år efter frasalg af ruter mellem Sverige og Tyskland, fragtruter på Østersøen og senest i januar 2015 salg af ruten Helsingør og Helsingborg, skriver business.dk.

Tilbage er Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden med tilhørende BorderShops og eneejeren siden december 2013, kapitalfonden 3i, har vist, at ’big’ ikke nødvendigvis er ’beautiful’.

Scandlines havde i 2015 vækst og rekordoverskud trods problemer med færgedriften på Rødby-Puttgarden og investeringer i nye hybridfærger. Omsætningen voksede 3,5% til 3,4 milliarder kropner, mens driftsoverskuddet steg 6% til godt en milliard kr. Bundlinjen voksede med 80% til 800 millioner kroner, hvilket er rekord.

”Selv om vi stødte på udfordringer med vores to nye hybridfærger til Gedser-Rostock og måtte drive Rødby-Puttgarden med kapacitetsreduktion på 25% i flere måneder, øgede vi både omsætning og indtjening og transporterede det højeste antal passagerer i fem år”, skriver koncernchef Søren Poulsgaard Jensen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.