Der er udsigt til nye begrænsninger, for at bremse smittespredningen af coronavirussen. Disse bliver meddelt i aften klokken 18.30. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Udsigt til nye restriktioner for at begrænse smitten

Statsministeriet har pressemøde om coronasituationen klokken 18.30. Epidemikommissionen anbefaler eller opfordrer til nye restriktioner som lukning af nattelivet og at aflyse julefrokoster.

Epidemikommissionen med en række sundhedseksperter har givet sine anbefalinger og opfordringer forud for, at politikerne i dag skal drøfte, hvilke tiltag der skal tages for at stoppe den kraftige smittespredning.

Hvad politikerne bliver enige om, præsenteres klokken 18.30 på et pressemøde i Statsministeriet.

BT og TV 2 skriver, at tiltag der kan komme i spil, er at anbefale at aflyse julefrokoster, lukning af natklubber, diskoteker og lignende, lukning af indendørs og udendørs serveringssteder fra midnat, forbud mod flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger og lignende.

Ligeledes anbefales lukning af skoler, SFO’er og andre fritidstilbud fra 15. december.

Partiernes sundhedsordførere og Folketingets Epidemiudvalg mødes for at drøfte den nye indstilling, men Enhedslisten, SF og Radikale Venstre har allerede nikket til, at de – ligesom regeringen – vil følge myndighederne anbefalinger, skriver TV 2.

HORESTA undrer sig
I en pressemeddelelse, før udspillet fra Epidemikommissionen blev kendt onsdag formiddag, skriver HORESTA, at man undrer sig over at myndighederne peger på natteliv og julefrokoster, som nogle af de første steder, hvor der bør sættes ind med restriktioner for at begrænse smittespredningen i samfundet.

HORESTA’s politiske direktør, Kristian Nørgaard, siger i en pressemeddelelse:

”Det er det forkerte værktøj. Vi undrer os grundlæggende over, at kikkerten er rettet mod restaurant- og nattelivet. Langt de fleste smittede er skolebørn, og derfor harmonere det ikke med at kigge mod nattelivet.”

Kristian Nørgaard medgiver, at der har været enkelte events, hvor flere er blevet smittet.

”Men vi står som samfund står i en anden situation end ved sidste nedlukning. Derfor skal vi ikke bare pr. automatik gribe ud efter det samme værktøj, som vi gjorde dengang. Vi skal passe på hinanden, men en meget drastisk optrapning af restriktioner på restauranter og nattelivet vil have store konsekvenser for virksomheder, der om nogen har taget den økonomiske og menneskelige regning for restriktionerne,” siger Kristian Nørgaard.

Relaterede artikler:

Hoteller og restauranter skal have afbestillingsgebyr

Forskel på virksomhedskrav om coronapas

HORESTA kæmper for årets julefrokoster

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”