Uklart om København mister Iran-rute

LUFTFART: Københavns Lufthavn siger ruten lukker, men flyselskabets danske repræsentant og dets handlingselskab siger, at det gør den ikke. Også stort dansk rejsebureau med speciale i rejser til bl.a. Iran er i tvivl.

Der er stor uklarhed om iranske Mahan Air lukker sin rute fra den iranske hovedstad, Teheran, til København. Den åbnede sidste år.

Normalt velunderrettede Checkin.dk skrev i går, at Mahan Air lukker ruten. Det samme sagde Københavns Lufthavns pressechef, Kasper Hyllested, til standby.dk

Men den melding modsiges af Mahan Airs repræsentant i bl.a. Danmark, GSA-bureauet Khyber Air, samt Mahans handlingselskab i Københavns Lufthavn, Aviator.

Ifølge Khyber Air har Mahan op mod 40.000 bookinger den kommende sommersæson mellem Teheran og København, over halvdelen er fra Kina.

”Så det giver ingen mening for Mahan at lukke på København,” lyder meldingen fra Khyber Air, der tilføjer, at Mahan i denne tid flyver en gang om ugen til København. Der bliver to flyvninger fra april og tre i højsæsonen.

Fra rejsebureauet Viktors Farmor, Mahan Airs største rejsebureaukunde i Danmark, siger marketingschef Esben Gynther til standby.dk: ”Vi har først mandag fået at vide, at Mahan angiveligt lukker på København. Det berører mange af vores grupperejser. Vi har fået dårlig og henholdende information fra Khyber Air.

Men torsdag i sidste uge havde vi et møde med Mahan Airs direktør under ITB-rejsemessen i Berlin – og han sagde intet om at lukke ruten til København.”

Viktors Farmor sælger godt med rejser til Iran – i år forventer rejsebureauet 1.000 på 60 grupperejser.