Underskud vokser i Cimber Sterling

Cimber Sterling forventer nu at den primære drift i regnskabsåret vil give underskud på op til 200 mio. kr. mod tidligere på 145 mio. kr. Flyselskabet forklarer det med overkapacitet og lav rentabilitet. Derfor vil det styrke sit kapitalgrundlag.

 

Cimber Sterling siger, at aktivitetsniveauet i 2010/11 har været tilfredsstillende, og trafikøkonomien er forbedret på dets tre forretningsområder (indenrigs, regional og leisure) – særligt er markedsandelen på dansk indenrigs forbedret fra 41 pct. i 2009/10 til 52 pct. i 2010/11.

 

Fordi Cimber Sterlings kapitalgrundlag ikke er tilstrækkeligt, vil bestyrelsen sikre styrkelse af dets kapitalgrundlag. Cimber Sterling har positive tilkendegivelser fra potentielle investorer. Disse drøftelser vil – hvis de falder positivt ud – styrke kapitalgrundlaget.

 
Cimber Sterling har ekstraordinær generalforsamling 8. juni, hvor aftale med GEM Global Yield Fund om treårigt egenkapitaltilsagn på op til 300 mio. kr. skal behandles.

 

Det er anden gang på to måneder, at Cimber nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2010/11. Med den nye nedjustering synes egenkapitalen væk.

 

Det var ikke muligt tirsdag for takeoff.dk at få kommentar fra Cimber Sterlings adm. direktør, Jacob Krogsgaard. Men han sagde til Ritzau Finans: "Vi er åbne for løsninger, hvor vores størrelse bliver øget, og vi bliver mere konkurrencedygtige.”

 

Til business.dk siger senior aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen: "Om seks måneder eksisterer Cimber Sterling ikke, som vi kender det. Enten bliver de købt af et større ruteselskaber eller en finansiel institution. Det feed af passagerer, Cimber Sterling i dag leverer til SAS’ ruter ud af København, er så vigtigt for SAS, at de er nødt til at tage stilling til, om de vil lade andre komme ind og overtage selskabet og dermed miste feed’et.”

 

Skrevet af redaktionen