Unescos Verdensarv kan løfte turismen

0
Christiansfeld.
Christiansfeld.

TURISME: Med Unescos blåstempling af Christiansfeld og Chr. 5.’s jagtmarker i Nordsjælland kan markedsføringen af Danmark blive løftet markant og øge tiltrækningen af kulturturister, mener VisitDenmark.

Sidste år blev Stevns Klint og Vadehavet tilføjet til Unescos verdensarvsliste, og fremover skal også Brødremenighedens by Christiansfeld i Sønderjylland, samt det særlige parforcejagtlandskab i Nordsjælland regnes blandt verdens mest bevaringsværdige oplevelser.

Med kåringen i fredags kan turister nu opleve syv danske attraktioner, der internationalt vægtes på linje med Egyptens pyramider, Den Kinesiske Mur og USAs Grand Canyon.

“Det er utroligt flot, at Danmark nu kan byde på hele syv oplevelser i verdensklasse. En Unesco udnævnelse er et internationalt anerkendt stempel på, at attraktionerne er et absolut ’must see’, og det har stor betydning for den internationale markedsføring af Danmark”, vurderer Jan Olsen, adm. direktør i VisitDenmark.

”Der gik ikke lang tid, fra Stevns Klint blev udnævnt til Verdensarv i 2014, før der skete en øget tilstrømning af turister. Udviklingen går godt i spand med forudsigelserne fra internationale eksperter, der påpeger, at en udnævnelse har stor betydning for antallet af besøgende, men hvis de skal udnytte deres fulde turistpotentiale, bør der sættes ekstra midler af til markedsføring, og udbuddet af relaterede og autentiske oplevelser skal udbygges”, påpeger Jan Olsen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz