Fra årsskiftet får Odense sit foreløbige eneste internationale hotel, når Comwell H.C. Andersen Odense bliver del af én af verdens største hotelfranchisevirksomheder, Wyndham. PR-foto: Comwell.

USA-hotelkæde giver Fyn internationalt varemærke

Danske Comwell Hotels, der har et samarbejde med den amerikanske hotelkoncern Wyndham, dobbeltbrander fra årsskiftet endnu et af sine danske hoteller. Flere Wyndham-hoteller følger.

Fra årsskiftet får Odense sit foreløbig eneste internationale hotel, når Comwell H.C. Andersen Odense fra 1. januar bliver en del af én af verdens største hotelfranchisevirksomheder, Wyndham Hotels & Resorts. Det skriver Comwell i en pressemeddelelse.

Odense-hotellet bliver dermed dobbeltbrandet under navnet Comwell/Dolce By Wyndham. Dolce er et af Wyndhams 22 hotelvaremærker. Også Comwells største hotel i Aarhus samt Comwells nyeste, største og hidtil eneste hotel i København, Portside i Københavns Nordhavn, er dobbeltbrandet med Comwell og Dolce By Wyndham.

Comwell Hotels har foreløbig 15 hoteller i Danmark og ét i Sverige. Fra årsskiftet falder tallet til 14, når Comwell stopper driften af Comwell Korsør. Ejeren af ejendommen har solgt den til fagforeningen 3F. Ved Korsør er Comwell dog medejer af konferencehotellet Klarskovgaard.

Eksklusivaftale med Wyndham Hotels & Resorts
Comwell indgik i 2019 en eksklusivaftale med Wyndham Hotels & Resorts. Dermed rykkede Wyndham for første gang ind i Skandinavien.

Aftalen mellem Comwell og Wyndham indebærer et strategisk og internationalt salgssamarbejde om bookinger af overnatninger og møder samt et stort loyalitetsprogram. Wyndham er med sine 9.000 hoteller i 95 lande er én verdens største hotelfranchisevirksomheder, oplyser Comwell.

Peter Schelde, koncernchef for Comwell Hotels, ser frem til at føje endnu et hotel til det internationale samarbejde med Wyndham:

”Odense er inde i en rivende udvikling som by og destination. På toppen af dette kommer investeringen i at gøre byen endnu mere attraktiv som turistby – blandt andet med åbningen af det nye H.C. Andersen Hus. Det er derfor naturligt, at Comwell, oven på vores eget stærke brand, udvider vores globale samarbejde med Wyndham til også at inkludere vores hotel i centrum af Odense.

Med dobbeltbrandet ”Comwell/Dolce By Wyndham” får Odense nu et internationalt hotel, og Wyndham kan med sit internationale netværk være med til at trække endnu flere internationale turister til Odense og Fyn,” siger Peter Schelde.

Og det er planen, at der skal være flere dobbeltbrandede Comwell/Wyndham-hoteller i Danmark, siger Comwells kommunikationschef, Simon Verheij, til STANDBY.DK:

”Der forventes flere, men hvilke, ved vi ikke lige nu. Comwell har en flerårig kontrakt med Wyndham om, at der blandt andet skal komme flere Wyndham-hoteller med i ordningen. Det kan blive et Comwell-hotel om året, men det kræver for eksempel, at Comwell-hotellet passer med Wyndhams profil.”

Comwell voksede i Odense
Comwell Hotels overtog fra starten af i år, som et led i en ekspansion i de store danske byer, driften af H.C. Andersen-hotellet i Odense og af kongresfaciliteterne i musik- og teaterhuset Odeon samt Odense Koncerthus. På Fyn driver Comwell i forvejen Comwell Kongebrogaarden og Comwell Middelfart.

Dimitris Manikis, koncernchef for Wyndham Hotels & Resorts i blandt andet Europa, siger i Comwells pressemeddelelse:

“Vi er glade for at føje Odense til vores portefølje af Dolce by Wyndham-destinationer i Europa. Vores partnerskab med Comwell har været medvirkende til væksten i vores Dolce by Wyndham-brand i Danmark, og vi ser frem til at bringe endnu flere overnatnings- og mødemuligheder til regionen.”

Comwell H.C. Andersen Odense blev opført i 1979 i H.C. Andersen-kvarteret i centrum af Odense. I forlængelse af hotellet byggede man samtidig Odense Koncerthus. I dag rummer hotellet 157 værelser, en nyrenoveret restaurant samt møde- og konferencefaciliteter. Hotellet ligger tæt på den verdensberømte digters fødehjem og det nye H.C. Andersen Museum.

Selve Wyndham Hotels & Resorts tæller cirka 9.000 hoteller i 95 lande på seks kontinenter. Wyndham-koncernen har over 803.000 værelser fordelt på 22 hotelbrands, blandt andet Dolce og selve Wyndham også Super 8, Days Inn, Ramada, AmericInn, Hawthorn Suites og Trademark Collection. Wyndhams loyalitetsprogram har over 90 millioner medlemmer.

Selve Comwell råder over 2.855 værelser og 430 møde- og konferencelokaler. Koncernen omsatte i sidste normale rejseår før coronakrisen for 867 millioner kroner og beskæftiger omkring 850 medarbejdere – heraf 130 elever.

Relaterede artikler:

Forskel på virksomhedskrav om coronapas

Marriott på vej med nyt varemærke til København

”Vi får en del henvendelser om at overtage hoteller”