USA til kamp mod Mellemøstens flyselskaber

United-og-Continental.jpgTopcheferne for USA’s tre største flyselskaber har henvendt sig til USA’s regering med henblik på at modificere eller opsige open skies traktaterne med Golf-landene, rapporterer Wall Street Journal.

I et fælles interview siger topcheferne for American Airlines Group, United Continental og Delta Air Lines, at tre flyselskaber fra Mellemøstregionen med deres statsstøtte og landenes politik spolerer den globale lufttrafik.

Ifølge topcheferne har de pågældende flyselskaber modtaget statsstøtte under open-skies traktaterne, som har hjulpet dem til frit at fastsætte billetpriser på ruter i USA.

Cheferne fastslår, at Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways har modtaget 42,3 milliarder dollars i statsstøtte siden 2004, skriver avisen.

Ifølge Emirates topchef Tim Clark har flyselskabet aldrig modtaget finansiel støtte, men selskabet modtog en startkapital på 10 millioner dollars i 1985 og infrastruktur investeringer på 88 millioner dollars for to Boeing 727 og et træningscenter.

“Denne investering er mere end tilbagebetalt ved dividende til Dubais regering”, siger Tim Clark til Reuters.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.