USA til kamp mod Mellemøstens flyselskaber

United-og-Continental.jpgTopcheferne for USA’s tre største flyselskaber har henvendt sig til USA’s regering med henblik på at modificere eller opsige open skies traktaterne med Golf-landene, rapporterer Wall Street Journal.

I et fælles interview siger topcheferne for American Airlines Group, United Continental og Delta Air Lines, at tre flyselskaber fra Mellemøstregionen med deres statsstøtte og landenes politik spolerer den globale lufttrafik.

Ifølge topcheferne har de pågældende flyselskaber modtaget statsstøtte under open-skies traktaterne, som har hjulpet dem til frit at fastsætte billetpriser på ruter i USA.

Cheferne fastslår, at Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways har modtaget 42,3 milliarder dollars i statsstøtte siden 2004, skriver avisen.

Ifølge Emirates topchef Tim Clark har flyselskabet aldrig modtaget finansiel støtte, men selskabet modtog en startkapital på 10 millioner dollars i 1985 og infrastruktur investeringer på 88 millioner dollars for to Boeing 727 og et træningscenter.

“Denne investering er mere end tilbagebetalt ved dividende til Dubais regering”, siger Tim Clark til Reuters.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.