USA til kamp mod Mellemøstens flyselskaber

United-og-Continental.jpgTopcheferne for USA’s tre største flyselskaber har henvendt sig til USA’s regering med henblik på at modificere eller opsige open skies traktaterne med Golf-landene, rapporterer Wall Street Journal.

I et fælles interview siger topcheferne for American Airlines Group, United Continental og Delta Air Lines, at tre flyselskaber fra Mellemøstregionen med deres statsstøtte og landenes politik spolerer den globale lufttrafik.

Ifølge topcheferne har de pågældende flyselskaber modtaget statsstøtte under open-skies traktaterne, som har hjulpet dem til frit at fastsætte billetpriser på ruter i USA.

Cheferne fastslår, at Emirates, Etihad Airways og Qatar Airways har modtaget 42,3 milliarder dollars i statsstøtte siden 2004, skriver avisen.

Ifølge Emirates topchef Tim Clark har flyselskabet aldrig modtaget finansiel støtte, men selskabet modtog en startkapital på 10 millioner dollars i 1985 og infrastruktur investeringer på 88 millioner dollars for to Boeing 727 og et træningscenter.

“Denne investering er mere end tilbagebetalt ved dividende til Dubais regering”, siger Tim Clark til Reuters.