USA’s præsident angriber flyselskaber og hoteller, der opkræver ekstra afgifter fra forbrugerne. Wikipediafoto: Michael Stokes.

USA’s præsident kritiserer flyselskaber og hoteller

Præsident Joe Biden opfordrer kongressen til lovgivning for at begrænse flyselskabernes ”unfair afgifter,” hvis en familie vil sidde sammen på en flyvning – eller hotellers kreative ”resort fees.”

USA’s præsident kritiserede på tale til Det hvide Hus’ konkurrencekomite blandt andet flyselskaber og hoteller for deres mange ekstra afgifter. Han opfordrede kongressen til skærpet lovgivning på området.

“Disse unfair afgifter gør det dyrere for forbrugerne,” sagde præsidenten, ifølge nyhedsbureauet Associated Press. Han kritiserede også store ”service afgifter” på billetter til for eksempel koncerter og sportsbegivenheder.

”Nogle flyselskaber opkræver ekstra når man vil vælge sit flysæde, og også hvis for eksempel forældre vil sidde sammen med deres børn på en flyvning, det er forkert,” sagde præsidenten.

En talsperson for Airlines for America, en brancheforening for USA’s største flyselskaber, siger, at dets medlemmer med blandt andet de fire store, American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines og Southwest Airlines, ikke opkræver ekstraafgifter, hvis familiemedlemmer vil sidde sammen på en flyvning.

Talspersonen medgav, at det til gengæld ofte er tilfældet for en række lavprisselskaber, der har en stor del af deres indtægter fra en lang række ekstra afgifter.

Resort-afgifter gør hotelregning dyrere
Præsident Joe Biden kritiserede i sin tale også hoteller, der opkræver resort fees, der kan gøre hotelregningen op til 50 dollars dyrere. Prisen præsenteres typisk i den endelige regning, når gæsten forlader hotellet.

Mange hotelværelser bookes via OTA’er, Online Travel Agent, som Booking.com, Hotels.com, Expedia og andre. OTA’erne skal have kommission af den pris, værelset bliver solgt til – hvilket hotellet blandt andet forsøger at kompensere via resort fees oven i prisen, som OTA’erne ikke skal have noget af.

En talsmand for den amerikanske brancheforening American Hotel and Lodging Association, oplyser til Associated Press, at 94 procent af dets medlemmer ikke opkræver resort fees. Ifølge talsmanden dækker afgiften, hos de hoteller der har den, for eksempel adgang til hotellets swimmingpool, transport og spa.

 

Relaterede artikler:

Sagsanlæg mod Las Vegas-hoteller for aftalte priser

USA savner flere europæiske turister

Millionbøde for vildledende markedsføring