Montego Bay er en af Jamaicas største byer. Wikipedia-foto: Grahampurse.

USA’s rejsevejledning advarer mod rejser til Jamaica

USA’s udenrigsministerium opfordrer i opdateret rejsevejledning amerikanere til at genoverveje rejser til caribiske Jamaica på grund af alvorlig kriminalitet og en af verdens højeste mordrater.

”Voldelig kriminalitet som væbnede røveri, seksuelle overfald og drab er almindeligt forekommende. Seksuelle overfald er hyppige, også på resorts,” skriver USA’s udenrigsministerie, der har den caribiske østat på Niveau 3 (Genovervej rejsen/fraråder alle ikke-nødvendige rejser) ud af fire niveauer, Niveau 4 er: Rejs Ikke.

I den opdaterede amerikanske rejsevejledning for Jamaica står der blandt andet også: ”Jamaicas politi reagerer ikke effektivt på alvorlige kriminelle hændelser. Når der sker anholdelser, resulterer anklagerne sjældent i ubetingede fængselsstraffe.

Familier til amerikanske borgere dræbt på Jamaica ved uheld eller ved drab må ofte vente et år eller mere inden de får den endelige dødsattest fra myndighederne på Jamaica.”

USA’s udenrigsministerium noterer også, at læge-, ambulance- og hospitals-niveauet på Jamaica er meget uens samt at der er områder på østaten som offentligt ansatte fra USA ikke må rejse til ligesom de ikke skal bruge offentlig transport.

I den opdaterede rejsevejledning står der også, at Jamaica har en af de højeste drabsrater på den vestlige halvkugle. Blandt gode råd i den amerikanske rejsevejledning er: Undgå at gå eller køre om natten, undgå offentlige busser, undgå øde steder, modsæt sig ikke røveri og hold generelt en lav profil.

Ingen dansk rejsevejledning for Jamaica
Baseret på bookinger fra sine samarbejdspartnere blandt flyselskaber, har det store globale rejseforsikringsselskab Allianz Partner udarbejdet Top 10-lister over amerikanske turisters foretrukne rejsemål i år i Europa, uden for Europa og indenrigs i USA fra sidst i maj til starten af september.

I alt er listen baseret på en analyse af 1,6 millioner flybookinger, 73 procent af rejserne i perioden er indenrigs i USA, resten er derfor udlandsrejser. På top-10-listen til ikke-europæiske rejsemål er blandt andet Montego Bay på Jamaica.

Udenrigsministeriet i Danmark har ingen rejsevejledning for Jamaica, men henviser til rejsevejledningerne fra andre landes udenrigsministerier: Australien, Canada, Finland, Frankrig, Norge, Storbritannien, Sverige, Tyskland og USA.

De europæiske lande ligger typisk på Niveau 1 og Niveau 2 i USA’s rejsevejledninger. Danmark er sammen med blandt andet England, Frankrig, Italien og Tyskland på Niveau 2 (”Vær ekstra forsigtig”)

 

Relaterede artikler:

Borgerservice har ønske til vennerne i rejsebranchen

Her er amerikanernes rejsefavoritter

EU-Domstolen: Rejsearrangøren har objektivt ansvar