Vås, siger tidligere minister til lufthavnsdirektør

Det er ingen hemmelighed, at parterne i striden om en eventuelt privat Terminal A i Københavns Lufthavn ikke er de bedste venner.

 

Alligevel er det sjældent, at en fhv. minister til en forklaring fra kommunikationsdirektøren i Københavns Lufthavn i dagbladet Børsen ligefrem karakteriserer argumentationen som ”vås.”

 

Trafikstyrelsen ændrede som nævnt i går på takeoff.dk sin oprindelige afgørelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens store overraskelse. En cementering af monopolet med baggrund i luftfartsloven.

 

Og den udvikling bryder investorgruppen i Terminal A sig bestemt ikke om. Her siger fhv. trafikminister og bestyrelsesformand for Terminal A, Flemming Hansen, til avisen:

 

”Stigningen i indenrigsflyvningen i EU er 76 %. I Danmark er vi på ca. det halve. Det er jo fordi, der ikke er faciliteter. Ryanair vil ikke flyve fra Kastrup. Men jeg er sikker på, at de vil flyve fra Terminal A.”

 

Han understreger, at der ikke er tale om, at Terminal A vil udkonkurrere Københavns Lufthavn, men at man går efter fem til ti procent af omsætningen.

Skrevet af redaktionen