Våd sommer rammer Tivoli

Den regnvåde sommer var med til, at Tivolis omsætning og resultat efter skat i tredje kvartal sluttede under sidste års niveau.

Kvartalsregnskabet viser en omsætning på 411 millioner kroner i juli, august og september. Det er et fald på 3% i forhold til samme periode sidste år. Resultatet efter skat faldt med en million kroner til 64,3 millioner, svarende til 1,5%.

Finansdirektør Andreas Morthorst, forklarer nedgangen bl.a. med dårligt vejr: ”Omsætningen er negativt påvirket af fire færre åbningsdage samt en regnfuld sommer, hvilket har effekt på besøgstallet”, hedder det i en fondsbørsmeddelelse.

Antallet af gæster i årets første ni måneder var 2.761.000. Det tilsvarende tal lød sidste år på 3.040.000.

Finansdirektøren hæfter sig ved et højere forbrug pr gæst, og at omsætningen i Tivolis sale har været højere.

Tivoli fastholder sin forventning om overskud før skat for hele året på mellem 80 og 90 millioner kroner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.