Vækst for Atlantic Airways

A319 Atlantic AirwaysDet færøske flyselskab kom ud af årets første kvartal med et underskud efter skat på 2,7 millioner kroner mod et underskud på 4,3 millioner kroner i samme periode 2012. 

Antallet af passagerer steg med 14% fra 36.253 i første kvartal sidste år til 41.155 i år. En væsentlig årsag til den øgede efterspørgsel er et større udbud af billige rejser i forhold til samme periode i 2012.

Basisdriften forbedredes med 91% fra 7,0 millioner kroner i første kvartal sidste år til 13,4 millioner kroner i år. Omsætningen blev i samme periode øget fra 92 millioner kroner til 104 millioner kroner

Selskabets Airbus A319 har nu været i drift over et år og har fungeret særdeles godt. Flyets banebrydende RNP AR-navigationsteknologi har forbedret regulariteten betragteligt.

“Vi forventer et bedre resultat i år end sidste år. Det skyldes, at både rentenedsættelser på Færøerne og at en reduktion i de offentlige rejseafgifter sandsynligvis vil øge det private forbrug,” siger adm. direktør Magni Arge, Atlantic Airways.

Atlantic Airways flyver i rute fra Færøerne til København, Billund, Aalborg, Reykjavík, London, Bergen, Milano og Barcelona. Desuden løser selskabet charteropgaver og vil fra juni indsætte endnu en Airbus A319.

Jens Wittrup Willumsen, der har været medlem af Atlantic Airways’ bestyrelse siden 2009, er også bestyrelsesformand i Air Greenland. Da han mener, det er uhensigtsmæssigt at være medlem af begge bestyrelser, har han valgt at trække sig fra Atlantic Airways.

Selskabet holder en ekstraordinær generalforsamling den 19. juni for at vælge et nyt bestyrelsesmedlem.