Turister i København. Pressefoto fra det københavnske kongres- og eventbureau BDP. Foto Zevegraf IVS.

Velkommen til København, turister

Henrik Busch, tidligere formand for repræsentantskabet i Wonderful Copenhagen, deltager ikke i forskrækkelsen over Københavns mange turister, skriver han i dette debatindlæg

Af Henrik Busch

Der er en noget forfejlet og ophedet debat om, at København har fået for mange turister.

Henrik Busch (Foto: Busch on Board)

Hvis vi tænker tilbage på starten af 1990’erne, så var København en fattig hovedstad der på mange områder var gået lidt i stå.

Som ny overborgmester i 1989 tiltrådte Jens Krammer Mikkelsen og under hans ledelse begyndte tingene at forandre sig. Vi blev til en stor byggeplads – der blev skabt fornyelse i byen, investeringer i såvel boliger, som kultur og erhverv.

I 1993 startede man så Wonderful Copenhagen da byen led under, at den ikke var kendt ude i den store verden og at vi ikke havde formået at sælge vores hovedstad på kultur, events, vores smukke by, bylivet og ikke mindst den danske kultur og hygge.

Der blev for alvor sat skub i tingene – vi blev Kulturby i 1996 og startede Nordeuropas største krydstogtshavn – der blevet lavet sport-og kultur events og på et tidspunkt kunne byen ikke følge med.

Der manglede hotelværelser, kongresfaciliteter og andet der kunne understøtte den enorme interesse, der var for at besøg Danmark og især København.

“Når man er attraktiv, bliver man besøgt”
Vi fik flere hotelværelser, vi fik nationalstadion (Parken, red), vi fik flere møde- og kongresfaciliteter og blev på 10-15 år en meget vigtig plet på landkortet for turister fra hele verden.

Nu i 2019 er det igen blevet for meget for nogen og det er trist. Når man er attraktiv, bliver man besøgt og jeg ved at alle turismeinstitutioner gør deres til at sprede turismen over hele kalenderåret.

Men det er nu en gang sådan, at vejret også ind imellem betyder at de bedste måneder i vores dejlige land er maj til september. Vi har en dejlig by og en by der har udviklet sig med mere end 250.000 nye indbyggere over de seneste årtier – så vi er blevet flere i byen og det er skønt.

Jeg byder derfor alle turister meget velkommen til vores hovedstad – vi skal være glad for at de lægger så mange penge og ofte skaber en international stemning. Velkommen.

Relaterede artikler:

“Overturisme kan ikke måles”

Lille vækst i dansk turisme

Dansk incomingbureau vinder Røde Kors-pris