Venter passagerrekord over Skagerrak

hurtigfærgeTorsdag starter Fjord Line årets sejladser mellem Hirtshals og Kristiansand med HSC Fjord Cat.

”Den hurtiggående katamaran, som siden 2006 har haft ca 1,6 millioner rejsende i sommermånederne, er stadig den hurtigste over Skagerrak og billetsalget tyder på den hidtil bedste sæson”, siger linjechef for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

”I 2013 var der godt 200.000 passagerer og forhåndssalget af billetter er højere end på samme tid i fjor og særlig i weekenderne er der ved at være fyldt op. Med marchfart på 38 knob varer overfarten to timer og femten minutter, skriver boarding.no.

HSC Fjord Cat har plads til 676 passagerer og indtil 180 biler og fire busser. Fra 15. maj til fredag 20. juni sejles to returrejser daglig. I skoleferien fra 20. juni til og med 17. august er der tre daglige sejladser tur retur hver dag. De sidste 14 dage til og med søndag 31. august, trappes programmet ned til to rundture.

Siden HSC Fjord Cat første gang sejlede på ruten i 2006 har 1,6 millioner været med over Skagerrak. Fjord Lines skib blev søsat i 1998 og skrev samme år historie ved at sætte verdensrekord for hurtigste sejlads mellem USA og Storbritannien på to døgn, 17 timer og 59 minutter, og rekorden står fortsat.