Verdens bedste krydstogtskibe

Det anerkendte amerikanske rejsemagasin Conde Nast Traveler har netop kåret verdens bedste skibe. Kåringen er opdelt i tre grupper – små, store og mega skibe.

Blandt megaskibene med over 2.500 passagerer indtager Disney både første og andenpladsen med fartøjerne ”Disney Magic” og ”Disney Wonder”, mens rederiet Celebrity tager de næste to pladser med ”Celebrity Solstice” og ”Celebrity Equinox”.

Royal Caribbean er bedst repræsenteret i megaskibenes Top 20 med hele otte fartøjer – ”Independence of the Seas” opnår den højeste placering på en femteplads.

I kategorien store skibe med 500 til 2.500 gæster vinder ”Seven Seas Voyager”. Crystal Cruises indtager anden- og tredjepladsen med ”Crystal Serenity” og ”Crystal Symphony”. Også rederierne Cunard, Holland America Line og Oceania Cruises har skibe blandt de 10 højest ratede inden for denne kategori.

I kategorien små skibe med under 500 gæster er det kun to år gamle ”Seabourn Odyssey” verdens højest ratede. Ikke kun i kategorien små skibe – med 96,1 point er skibet topscorer, når man ser på samtlige kategorier. Foruden førstepladsen indtager Seabourn også anden-, tredje- og femtepladsen blandt de små krydstogtskibe.

Danske Bella Vista Travel er dansk agent for 10 af de 11 højest ratede skibe på Conde Nast Traveler listen.

”Vi er meget stolte over at være dansk agent på samtlige skibe i top 10 i kategorien små skibe. Det er også godt at se, at vores rederier igen i år har formået at placere sig flot blandt store skibe, med 8 ud af de 10 højest ratede skibe i denne kategori,” siger Jesper Boas Smith, Bella Vista Travel.

Skrevet af Webredaktionen

Verdens bedste krydstogtskibe

Verdens bedste krydstogtskibe ser ugen ud til at blive med Seabourn blandt de små skibe og Crystal blandt de større. Det var ikke uventet i følge en Travel & Leisure nominering. Helt i tråd med forrige år.

 

Blandt de større skibe scorede Crystal 90,47 med Regent Seven Seas 89,86 og Ocenania på tredjepladen med 86,65.

 

Men så går det galt. Så følger Disney Cruise Line med 84,93 foran Azamara Club med 83,91 (hvornår er det blevet større skibe?). Respekt for Disney koncernen, men der er mange ting, den er bedre til end at bygge og drive krydstogtskibe med moderne faciliteter.

 

Cunard Line med Queen Mary 2 fik kun 83,85. Celebrity med 81,49. og først derefter Holland America med 81,08, Royal Caribbean med 80,92 og Princess Cruise med 80,38.

 

 

Skrevet af Ejvind Olesen