Rumeysa Gelgi (t.h.) sammen med en ansat fra Turkish Airlines. (Foto: Rumeysa Gelgi | Instagram.com)

Verdens højeste kvinde måtte ligge ned på flyvning

Personalet måtte fjerne flere flysæder og gøre plads til en båre sådan, at verdens højeste kvinde kunne ligge ned, da hun skulle på en 13 timer lang flyvning fra Tyrkiet til Californien.

Med sin højde på 215 centimeter tårner Rumeysa Gelgi over de fleste, og det har sikret hende flere titler i Guinness Rekordbog.

Tidligere har hun været kåret som verdens højeste teenager, og nu er hun verdens højeste nulevende kvinde. Derudover har hun rekorderne for verdens længste fingre (11 centimeter), den største hånd (25 centimeter) samt den længste ryg (60 centimeter) på en nulevende kvinde.

Årsagen til, at Rumeysa Gelgi er højere end de fleste skal findes i, at hun er født med det såkaldte Weavers Syndrom, som er en sjælden genetisk tilstand, hvor et barns knogler vokser hurtigere og mere end normalt.

Hendes højde betød dog også, at de ansatte ombord på en Turkish Airlines-flyvning blev nødt til at tænke kreativt, da hun skulle flyve fra Istanbul i Tyrkiet til San Francisco på den amerikanske vestkyst.

Måtte ligge ned undervejs
Syndromet har gjort det nødvendigt for Gelgi at benytte sig af hjælpemidler – som eksempelvis en kørestol eller rollator – når hun skal bevæge sig rundt. Hun rejser meget for at gøre opmærksom på konsekvenserne ved at leve med Weavers Syndrom, men hun havde aldrig fløjet før rejsen til Californien.

Det var dog ikke muligt for den 25-årige kvinde at sidde op i de 13 timer, som flyvningen varede, og derfor trådte personalet til. De fjernede flere flysæder, hvilket muliggjorde, at Gelgi i stedet kunne ligge på en båre i de mange timer, som flyet var i luften. Det skriver CNN.

Det gik dog tilsyneladende ikke ud over rejseoplevelsen, da billeder på Rumeysa Gelgis egen Instagram-konto blandt andet viser, hvordan hun smilende talte med flypersonalet undervejs og fik serveret et måltid, som hun kunne indtage liggende.

Vil gerne flyve igen
I tillæg til hendes arbejde med at udbrede viden om sin egen sygdom, er Rumeysa Gelgi uddannet som computerprogrammør, og formålet med hendes rejse var, at hun skulle mødes og arbejde sammen med virksomheden bag Guinness Rekordbog.

Selvom flyvningen blev gennemført en kende anderledes i forhold til, hvordan en sådan normalt foregår, er der intet, som tyder på, at det har afskrækket Gelgi fra at flyve endnu mere i fremtiden. Det fortæller hun i et opslag på Instagram.

”Det her var min første flyvning, men det bliver bestemt ikke den sidste. Fra nu af vil jeg både være meget beæret over og glad for at kunne flyve til forskellige dele af verden med Turkish Airlines. Jeg sender en hjertelig tak til hver enkelt person, der var involveret i min rejse.”


Relaterede artikler:

Fandt slangehoved i flymad

Hollywood-stjerne sagde nej til flyselskabsreklame

Lufthansa fløj dansk Oscar-vinder til København