Marriott Bethesda Downtown tæt på Washington DC fik æren af at blive Marriott-hotel nummer 8.000. PR-foto: Marriott International.

Verdens største hotelkæde passerer 8.000 hoteller

Marriott har åbnet hotel nummer 8.000 – hæderen blev givet til Marriott Bethesda Downtown ved koncernens hovedkvarter. Danmark har fire Marriott-hoteller, to mere åbner næste år i København.

Marriott International åbner i snit et nyt hotel i døgnet, så hvilket der skulle have æren af at være hotel nummer 8.000, kunne koncernen nemt bestemme.

Det blev det 245 værelser store og 12 etager høje Marriott Bethesda Downtown, der ligger ved Marriott-koncernens hovedkvarter i Bethesda, i delstaten Maryland og tæt på Washington DC, skriver Marriott i en pressemeddelelse.

Marriott-koncernen kan føre sin historie cirka 100 år tilbage, det var dog først i 1957 at det første Marriott-hotel åbnede, et motel ved Arlington i Virginia.

I dag har Marriott 30 hotelvaremærker og er i foreløbig 139 lande og territorier. De 8.000 hoteller havde ved seneste fintælling omkring 1,5 millioner hotelværelser.

Marriott mister også hoteller, der for eksempel lukker eller forlader franchise-samarbejdet, men væksten er større end frafaldet. For eksempel fik Marriott i sidste kvartal af 2021 i alt 120 nye hoteller med 20.440 værelser, og sagde i samme periode farvel til 23 hoteller med 4.995 værelser.

Ved udgangen af sidste år havde Marriott samlet 2.831 nye hoteller med cirka 485.000 værelser i pipelinen til åbning de kommende år.

Fire Marriott-hoteller i Danmark – to mere på vej
Danmark har foreløbig fire Marriott-hoteller, alle i København. Senest tilkomne er det tidligere Herman K-hotel med blot 31 værelser, der i efteråret blev til ”The Socialist, A Tribute Portfolio.” Tribute Portfolio er et af Marriott-koncernens 30 varemærker, og The Socialist er det første Tribute Portfolio-hotel i Norden.

Udover The Socialist er der også Copenhagen Marriott Hotel, Danmarks største femstjernede hotel med 406 værelser. Ligeledes er der AC by Marriott Bella Sky Copenhagen, Danmarks næststørste hotel med 811 værelser. Samt Moxy-hotellet i Københavns Sydhavn, Moxy er også et Marriott-varemærke.

Den danske hoteloperatør Core Hospitality står for driften af Moxy Copenhagen Sydhavnen-hotellet med 226 værelser. Core Hospitality står også bag de to kommende Marriott-hoteller i København.

I sommeren 2023 åbner Fairfield by Marriotts i Københavns Nordhavn med 222 værelser og suiter. Det firestjernede hotel placeres i samme bygning som et andet Marriott-varemærke, Residence Inn by Marriott, der får 89 hotellejligheder i bygningen med altså i alt 311 værelser.

Mens Fairfield er et egentligt hotel, har også firestjernede Residence Inn-konceptet fokus på langtidsgæster og tilbyder suiter med separate opholds-, arbejds- og soveområder samt køkken.

Relaterede artikler:

Accor Hotels er tilbage i København

Hotelkæde vil være dobbelt så stor i Danmark

Stor international kæde vil have 15 danske hoteller

Kæmpekæde fik nyt hotel hver 21. time sidste år

Marriott får minihotel i København’