Verdens største cruiseskib for første gang i Europa

Suite på Oasis of the Seas. Klik på billedet for at se det i stort format.

Oasis of the Seas fra Royal Caribbean tøffer normalt rundt i Caribien – men givet i september næste år en kort gæsteoptræden i Middelhavet med tre krydstogter.

”Det er en oplevelse at se og at være om bord på dette skib,” siger Henrik Bergkvist, salgschef for RCCL i Danmark. Skibet er 360 meter langt, som længden på 3 ½ fodboldbaner. Med sine 73 meter i højden er skibet højere end det Gyldne Tårn i Tivoli.

Da det nybyggede skib til 1,4 milliarder dollars sejlede fra værftet i Finland i 2009 og skulle passere Storebæltsbroen, måtte skorstenen afmonteres. Samtidig satte skibet farten op, så det stak dybere i vandet for at kunne gå under broen.

Oasis of The Seas, det første skib i Oasis-klassen, har normalt hjemhavn i Fort Lauderdale i Florida. Hun deler titlen ”verdens største cruiseskib” med søsterskibet Allure of the Seas, som blev søsat i 2010. Passagerkapaciteten er på maks. 6.296, mens besætningen er på 2.165 mand.

Oasis vil i september næste år gennemføre nogle få sejladser i Middelhavet. Afgangshavn er Barcelona, billetterne til de eksklusive cruises sættes til salg 11. april i år.

Royal Caribbean Cruises har med søsterselskaber 41 skibe og fire under konstruktion.