Verdens tre største krydstogtrederier

Carnival-Fantasy[1].jpgcarnival-cruises-caribbean-photo-275x200-1CRUISE: Selv om Norwegian Cruise har overtaget er næsten nødlidende Prestige Cruises er rækkefølgen mellem de tre største uændret. De sidder sammenlagt på 82 procent af det nordamerikanske marked, som er suverænt størst for krydstogter.

Der er ikke noget, der kan rokke ved Carnival Cruises som verdens største krydstogtrederi med ikke færre end 100 skibe og 10 forskellige brands, som for eksempel Princess, Holland-America, Cunard og Costa.

På andenpladsen følger Royal Caribbean med 42 skibe og kendte brands som bl.a. Celebrity og Azamara. Tilsammen har de to store rederier mere end halvdelen af verdens oceangående krydstogtflåde.

Norwegian Cruise, som blev startet for 47 år siden med norsk kapital og i dag ikke har noget ejerskab fra Norge, var i forvejen nr. tre på listen og bliver nu en del større med Oceania Cruises og Seven Seas Cruises.

Samtidig er der vokseværk i rederiet med fire meget store krydstogtskibe i ordre til levering fra næste år og frem mod 2019.

Meddelelsen om en overtagelse af Oceania og Seven Seas fik aktien på New Yorks børs til at stige med 10 procent, og den fortsatte lidt opad i går. Det smittede af på Royal Caribbean, som satte kursrekord på den norske børs og steg tilsvarende i New York.

Den store koncentration af skibe på de tre største rederier kunne skabe lidt monopolagtige tilstande med priskontrol, men det ser ud til, at de mange forskellige brands med samme ejer stort set får lov til at konkurrere frit. Til glæde for kunderne.