Vestjylland skal have en mere indarbejdet vandrerrute, en mini-Camino, lyder det. Foto fremsendt af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Vestjylland vil have sin egen Camino-vandrerute

Det sydvestlige hjørne af Ringkøbing-Skjern Kommune skal i fremtiden også byde på en vestjysk Camino-vandrerute. Ideen er, at en vestjysk rute skal danne basis for mere naturturisme.

På møde i Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune sidste uge fik Hoven Borgerforening 100.000 kroner til kortlægning af naturværdierne i kommunes sydøstligste hjørne.

Hoven-området har både naturoplevelser og potentiale til at tiltrække tilflyttere og for eksempel vandreturister, hedder det i pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

En mini vestjysk Camino-vandring. Dét er, hvad Hoven Borgerforening forestiller sig som centrum for den nyudvikling af naturområder i sognet.

”Vi er rigtig stærke på turismeudviklingen her i kommunen, men meget af udviklingen er naturligvis foregået langs kysten og fjorden. De mange turister ved kysten vil vi gerne blive bedre til at trække længere ind i landet under deres besøg i kommunen. Vi ved jo allerede, at de gerne kører til attraktionerne i Billund, når vejret ikke gør stranden så tillokkende,” siger Torben Hjøllund Mortensen, formand for Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Flere indtægter fra turister
Formanden uddyber: ”Derfor ser vi meget positivt på et projekt, der sigter efter at skabe udvikling og udnytte de lokale potentialer i et område, der ligger så langt væk fra kysten som man næsten kan komme i vores kommune – og som rummer en anderledes natur. Vi vil gerne bidrage til, at indtægterne fra turisterne kan gavne en endnu større del af kommunen og samtidig gør det kommunen endnu mere attraktiv som destination jo flere og jo mere varierede tilbud, vi kan præsentere vores gæster for.”

Med i visionen om en miniudgave af en vestjysk Camino er blandt andet at fremhæve ”den naturskønne Tirsbjerg Plantage, at få ådalen langs Omme Å frem i lyset med bålhytte, shelters og muldtoilet, så naturturister kan slå lejr og nyde naturen.

Den røde tråd i det hele skal være en mini-camino – en vandrerrute, som helt i tidens ånd skal lokke vandreturister til området i form af en trampesti fra Jullingsholm i øst til det militære skydeterræn i Borrislejren mod vest. Sidstnævnte tænkes at indgå i en fremtidig naturnationalpark omkring Borris Hede og Skjern Å,” hedder det i pressemeddelelsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Relaterede artikler:

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt

”Jeg tænder på at arbejde med udfordringer”

Lufthavnsdirektør ny chef for destinationsselskab