Vi giver gode drikkepenge – men kun på ferien

I en rundspørge blandt 1.924 feriegæster hos Falk Lauritsen svarer 95%, at de er mere tilbøjelige til at give drikkepenge på ferien, end hjemme i Danmark. 3% giver som regel ingen drikkepenge og 2% giver sjældnere drikkepenge i udlandet end i Danmark.

Det er især tjeneren og stuepigen, der bliver belønnet, mens vi ikke er så rundhåndede, når det gælder taxichauffører og guider. Det er de yngre rejsende, der er gavmilde over for tjeneren, mens de ældre feriegæster tilgodeser stuepigen.

 

”Drikkepenge er fortsat en stor del af lønpakken for lokale ansatte på rejsemålene, og det ved de fleste danske turister. En del rejsende har måske også oplevet, at det kan være en god idé at give drikkepenge på forskud; giver man f.eks. rengøringspersonalet lidt i starten af ferien, kan man ofte under hele opholdet være sikker på en service, der går ud over det sædvanlige”, siger salgs- og marketingdirektør Søren Buchbjerg.

8 ud af 10 giver drikkepenge i forhold til hvor god service, de har fået, mens 2 ud af 10 giver drikkepenge i forhold til uskrevne regler på rejsemålet. 1 ud af 5 er parate til at give mere end 10% af restaurantregningen, hvis servicen har været ud over det sædvanlige, mens 23% svarer, at det kommer an på regningens størrelse. 12% svarer, at drikkepengenes størrelse kommer an på rejsemålet.

Skrevet af Flemming Juul