’Vi skal bare sælge 300.000 billetter’

De skal bare lige have solgt 300.000 billetter. Fra venstre VM bossen Enhver Hansen, Dansk Ishockey Unions formand Henrik Bach Nielsen og unionens direktør Ulrik Larsen (foto Jan Korsgård)

SPORTSEVENT: I dag starter VM i ishockey i Paris og Køln, og om nøjagtigt et år er det i Herning og København for det hidtil største internationale sportsarrangement i Danmark. Der skal sælges 300.000 billetter for at økonomien kan bære. TV sender til 160 lande.

Af Ejvind Olesen

Turisme og sport går op i en højere enhed næste år i maj, når VM i ishockey løber af stabelen. Det bliver for første gang i Danmark og samtidig det hidtil største internationale sportsarrangement på dansk grund og is. Hvor mange hotelpladser, der skal skaffes, vides ikke endnu, men der skal minimum sælges 300.000 billetter i løbet af de tre uger.

”Vi er ikke nervøse, vi har masser af eksperter med i staben, og vi har den fulde opbakning fra både Herning og Københavns Kommune. Private sponsorer og Sport Event Danmark.” siger chefen Enver Hansen, som også råder over en hær af frivillige.

TV sender til 160 lande. Altså noget vigtigere og større målgruppe end Melodi Grand Prix, og seneste VM i ishockey blev set af 1,3 mia. seere. (Melodi Grand Prix ca. 200 mio. så med fra København) Endnu ved man ikke før det nuværende VM er forbi i Køln og Paris, hvem der skal med næste år.

Allerede fra i morgen starter billetsalget, og det ligger fast, at Sverige får hjemmebane i Royal Arena i København, mens Danmark får hjemmebane i Boxen i Herning med hver syv kampe. Derefter spilles slutkampene i Royal Arena.

Der er 64 kampe i alt og lande som Canada, USA, Rusland, Sverige og Finland, Tjekkiet, Schweiz, Tyskland samt det danske hold forventes at være de største trækplastre blandt de 16 deltagerlande.

Der bliver 14 hjemmekampe til Danmark og Sverige, og de skal i første omgang udgøre rygraden blandt publikum. Der vil blive en masse af arrangementer i tilknytning til områderne i Herning og København.