Viden skal give ny turismevækst

”En af vore fornemste opgaver bliver at være brobygger mellem forskning og erhvervsliv. Målet er at gøre vejen fra forskning til praktisk anvendelighed kort, så der skabes nye idéer, koncepter og ydelser baseret på turismens og oplevelsesøkonomiens forskning.”

 

Det siger Peter Saabye Simonsen, videncenterchef i det nye nationale Videncenter for Turisme og Oplevelser, som danske erhvervsakademier driver i Randers.

 

Videncentret har fra starten fokuseret på at identificere forretningsmæssige potentialer i turisme og oplevelsesbranchen – potentialer som giver positive resultater på bundlinjen. Rådgivning til akademierne og erhvervslivet er et andet nøgleområde.

 

”Gennem rådgivning kan aktørerne træffe beslutninger på et velfunderet fagligt og videnskabeligt grundlag. I denne rådgivning trækker vi på interne og eksterne specialister i branchen for at yde optimal rådgivning og give aktørerne de bedste redskaber,” siger Peter Saabye Simonsen.

 

Videncentret har en række initiativer i støbeskeen, blandt andet med kommuner, virksomheder og universiteter, samt flere konkrete udviklingsopgaver med eksterne virksomheder og organisationer. Vigtigst er dog at sikre en løbende udvikling af akademiernes uddannelser, så de stemmer overens med de krav, der stilles til morgendagens job.

 

”Vi har hele tiden et øje for, hvordan erhvervsakademiernes uddannelser kan forbedres. Kun ad den vej kan vi sikre kvalificeret arbejdskraft til erhvervet,” siger Peter Saabye Simonsen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.