Sådan forventes det, at Recharge City kommer til at se ud. (Foto: Recharge City | PR)

Vil etablere hotel og restauranter på rasteplads

Hotel med 200 værelser, restauranter og et parkeringsanlæg er blandt faciliteterne i Recharge City, en kommende rasteplads på E45 ved Horsens. Området ventes at åbne i 2024.

Langs motorvejen ved afkørslen til Horsens Syd er der ved at blive opført et område, som selskabet bag projektet kalder en lille by. Navnet bliver Recharge City, og tanken er, at det skal være et opholdssted for lastbilchauffører, turister og andre, der er på farten.

Området bliver 270.000 kvadratmeter stort, åbner i 2024 og det vil få et parkeringsanlæg med plads til op mod 450 lastbiler, hvor der også vil være muligheder for at oplade alle slags el-køretøjer, ligegyldigt om de kører med fragt eller personer.

Derudover er planen på nuværende tidspunkt, at der skal bygges tre restauranter, en servicestation, tankanlæg, værksteds- og vaskeområder henvendt til den tunge trafik, toilet- og badeforhold for såvel langturschauffører som almene bilister, udendørsområder og så videre.

Der kommer også et lavprishotel, der både kan favne lastbilchaufførernes behov og det behov, der er i oplandet omkring Horsens, Hedensted og Vejle. Det kommende hotel forventes at åbne primo 2024 sammen med resten af Recharge City.

Vil gøre op med støvet billede
Recharge City bliver videoovervåget, og sikkerheden har opnået platincertificering fra EU, hvilket refererer til, at den forventes at være i top således, at fragtvirksomhederne trygt kan lade chaufførerne parkere fyldte lastbiler her.

Håbet er nemlig, at Recharge City både vil henvende sig til lastbilchauffører som et sted, hvor de kan afvikle den lovpligtige hviletid, men at det også vil være muligt at tiltrække turister samt lokale borgere og forretningsfolk, der kan benytte faciliteterne til at spise frokost eller holde et møde.

”Vi ønsker at skabe fremtidens version af et opholdssted på farten – for både det omkringliggende lokalsamfund og for mennesker, der kommer forbi og har brug for en pause med godt indhold. Vi vil gerne gøre op med ringe motorvejsmad, dårlige parkeringsforhold og det støvede billede af en rasteplads,” siger projektdirektør Charlotte Ørnsvig fra Recharge City.

På jagt efter samarbejdspartnere
Opførslen af området er netop blevet påbegyndt, og mens der arbejdes på grunden ved E45, er de ansatte i projektgruppen gået i gang med at få aftaler på plads med de fremtidige samarbejdspartnere, som skal drive de kommercielle foretagender i Recharge City.

”Nu er vi fuld gang med dialoger med mulige og interesserede samarbejdspartnere, som vi gerne vil have, skal være en del af vores opholdssted. Det drejer sig helt specifikt om spisesteder, restauranter, kæder og lignende.”

”Vores ambition er at skabe et fremtidssikret opholdssted for mennesker på farten, og her er vi på udkig efter samarbejdspartnere, som deler netop den vision”.


Relaterede artikler:

Nyt dansk hotel vil favne flere slags gæster

Scandic overtager kendt jysk hotel

To kendte Horsens-hoteller skifter operatør