Medarbejdere fra Scandic Opus Horsens med hotelkædens direktør for Danmark, Søren Faerber, forrest i lyseblå skjorte. PR-foto.

Scandic overtager kendt jysk hotel

Scandic har overtaget Munkebjerg Gruppens-hotel i Horsens, der 1. oktober blev til Scandic Opus Horsens. Omvendt stopper Scandic som operatør af et andet Horsens-hotel, Bygholm Park.

Med overtagelsen af driften af Opus-hotellet og dets 132 værelser i Horsens har Scandic, Danmarks største hotelkæde under samme navn, nu 31 hoteller i Danmark. Dog kun frem til årsskiftet, så er der igen 30.

Opus-hotellet fra 2006 styrker tilstedeværelsen i Jylland for Danmarks største hotelkæde, der nu har fjorten jyske hoteller i sin portefølje, skriver Scandic i en pressemeddelelse.

I juni i år oplyste Scandic, at man ville overtage det tidligere Munkebjerg-hotel i Horsens, og nu har hotellet slået dørene op som Scandic Opus Horsens. Scandic Opus Horsens bliver Scandics 14. hotel i Jylland, og det glæder Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic Hotels Danmark.

Han siger i pressemeddelelsen: ”Det er en fornøjelse at få Scandic Opus Horsens i vores portefølje. Horsens er en vigtig destination, som tiltrækker både forretnings- og feriesegmentet, og det nye hotel er med til at styrke vores tilstedeværelse og muligheder i området.”

Øget fokus på bæredygtighed
Det tidligere Hotel Opus er tegnet arkitekt Kim Utzon. Det har indtil skiftet været drevet af Munkebjerg Gruppen, der nu kun består af to hoteller i og ved Vejle: Munkebjerg Hotel og Vejle Center Hotel.

”Bæredygtighed ligger i Scandics DNA og derfor vil det komme til at spille en større rolle på Scandic Opus Horsens end det tidligere har gjort på hotellet,” siger hotellets nye direktør, Thomas Oest, og tilføjer:

”Scandic har en lang procedure for vores arbejde med blandt andet madspild, økologi og skraldesortering og derfor har vi også et mål for at Scandic Opus Horsens certificeres med Svanemærket i løbet af næste år – og hotellet skal selvfølgelig have det økologiske spisemærke i bronze ligesom de øvrige Scandic-hoteller.”

Comwell overtager Scandic Bygholm Park
Scandic har med overtagelsen af driften af Opus-hotellet to hoteller i og ved Horsens. Dog kun til årsskiftet, for der overtager danskejede Comwell Hotels driften når kontrakten på Scandic Bygholm Park med 142 værelser udløber.

Med den nye operatør fra starten af det nye år kommer hotellet ikke overraskende til at hedde Comwell Bygholm Park.

Ifølge Comwell var det bygningsejerens ønske, at Comwell skulle overtage driften når lejekontrakten med Scandic udløb ved årsskiftet.

Med Comwell Bygholm Park kommer Comwell op på at drive 18 konference- og spahoteller i Danmark og Sverige. Desuden har Comwell driften af konference-, restaurant- og banketvirksomhed i Aarhus under varemærkerne Centralværkstedet og Smedien.

 

Relaterede artikler:

To kendte Horsens-hoteller skifter operatør

I dag får Danmark det største Scandic-hotel

Comwell ser bredt for at spare på energiregninger