Vil have nye Cimber-ansatte på SAS-overenskomster

Merete Scheel.

Merete Scheel.

FLYSELSKABER: SAS vil de næste måneder ansætte 80 stewardesser og 20 piloter til SAS’ produktionsselskab Cimber. Men de nye kabineansatte skal ikke på samme overenskomst som SAS’ øvrige kabinepersonale i Danmark. ”SAS følger ikke de arbejdsretslige regler,” siger fagforeningen CAU.

”CAU er meget positive overfor, at der bliver ansat nyt kabinepersonale hos danske Cimber. Vi ser frem til at byde nye kolleger velkomne og mener, at de nye kolleger i Cimber også har ret til at blive ansat på vores overenskomst,” siger Merete Scheel, formand for Cabin Attendants Union. CAU er fagforeningen for næsten alle SAS’ knap 1.500 kabineansatte i Danmark.

Ifølge SAS/Cimber vil der blive ansat 20 nye stewardesser hver måned de næste fire måneder.

”Det er meget beklageligt, at CAU kan konstatere, at SAS/Cimber ikke følger de arbejdsretslige regler og giver de nyansatte mulighed for at vælge mellem CAU’s og FPU’s overenskomst,” siger Merete Scheel og tilføjer: ”Vi er af den opfattelse, at CAU’s overenskomst stadig er gældende i Cimber. CAU mener, at SAS omgår CAU’s overenskomst, og derfor kører der en sag i det fagretslige system om dette. Når vi har vundet sagen, kan alle de nye ansatte vælge at komme på CAU’s overenskomst.”

De mange ansættelser i Cimber vil desuden formentlig betyde, at nogle af de stewardesser, som blev overflyttet fra SAS til Cimber, vil blive flyttet tilbage til SAS, hedder det fra CAU.