Vil have nye Cimber-ansatte på SAS-overenskomster

7
Merete Scheel.
Merete Scheel.

FLYSELSKABER: SAS vil de næste måneder ansætte 80 stewardesser og 20 piloter til SAS’ produktionsselskab Cimber. Men de nye kabineansatte skal ikke på samme overenskomst som SAS’ øvrige kabinepersonale i Danmark. ”SAS følger ikke de arbejdsretslige regler,” siger fagforeningen CAU.

”CAU er meget positive overfor, at der bliver ansat nyt kabinepersonale hos danske Cimber. Vi ser frem til at byde nye kolleger velkomne og mener, at de nye kolleger i Cimber også har ret til at blive ansat på vores overenskomst,” siger Merete Scheel, formand for Cabin Attendants Union. CAU er fagforeningen for næsten alle SAS’ knap 1.500 kabineansatte i Danmark.

Ifølge SAS/Cimber vil der blive ansat 20 nye stewardesser hver måned de næste fire måneder.

”Det er meget beklageligt, at CAU kan konstatere, at SAS/Cimber ikke følger de arbejdsretslige regler og giver de nyansatte mulighed for at vælge mellem CAU’s og FPU’s overenskomst,” siger Merete Scheel og tilføjer: ”Vi er af den opfattelse, at CAU’s overenskomst stadig er gældende i Cimber. CAU mener, at SAS omgår CAU’s overenskomst, og derfor kører der en sag i det fagretslige system om dette. Når vi har vundet sagen, kan alle de nye ansatte vælge at komme på CAU’s overenskomst.”

De mange ansættelser i Cimber vil desuden formentlig betyde, at nogle af de stewardesser, som blev overflyttet fra SAS til Cimber, vil blive flyttet tilbage til SAS, hedder det fra CAU.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

7 Comments on "Vil have nye Cimber-ansatte på SAS-overenskomster"

Notify of
avatar
JOHA
JOHA

Kan CAU mon nævne en eneste grund til at SAS/Cimber skulle ønske at indgå overenskomst for nyansatte i Cimber med CAU? Nej vel.

Ole Kjaerholm
Ole Kjaerholm

Typisk CAU, ingen realitetssans overhovedet!
Det er på tide at CAU indretter sig efter hvordan forholdene er i dag , og ikke hvordan de var i gamle dage. De ny ansatte besætningsmedlemmer ansættes i Cimber og ikke i SAS, så fat det dog CAU.

NICK
NICK

Det er vel begyndelsen til enden for CAU

Michael J. Nelson
Michael J. Nelson

Selvfølgelig får Cimberpersonale ikke SAS kontrakter!
Det er jo hele pointen ved at SAS har overtaget Cimber, for at kreere et selskab der opererer med lavere omkostninger osv!

FTR
FTR

Det eneste der reelt er at fatte et det faktum at SAS har lavet denne konstruktion, ene og alene, for at undslippe sig CAU´s overenskomst – og det er jo lige præcist det spørgsmål der nu skal for en dommer. Er det lovligt eller er det en overenskomst unddragelse – det vil tiden vise.

Flying
Flying

Rolig venner.. det er da klart de melder sådan ud, det vil enhver fagforening med lidt respekt for sig selv da gøre, hvis de mener at de nyansatte tilhører dem.
Der bliver kæmpet for arbejdsvilkår, som allerede er under lavmålet, ikke skal blive værre..

Christian Petersen
Christian Petersen
Til de mavesure skribenter med ondt i r…. på denne side. Hvis ikke CAU (som enhver anden fagforening!) skulle kæmpe for deres medlemmer, hvad pokker skulle de så kæmpe for??? Det er bestemt ingen dans på roser at være stewardesse i hverken SAS (eller noget andet selskab), og folk knokler hver dag. For dem der åbenbart stadig ikke er klar over det, så er de gode gamle dage slut for mange år siden, og forholdene bliver hele tiden værre og værre i branchen. Næste gang rammer det måske jer eller nogen i kender, og så får piben nok en anden… Read more »
wpDiscuz