Aarhusregionen sætter fokus på mere bæredygtighed ved kommende konference. Arkivfoto fra Comwell-hotellet i Aarhus.

Vil være førende i Danmark med bæredygtige events

Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige oplevelser, konferencer og events, lyder ambitionen i forbindelse med konferencen: ”Sammen om grønne oplevelser.”

Oplevelsesturisme og store events må ikke belaste kloden. Det er budskabet fra en bæredygtighedskonference, som Aarhus Kommune, Aarhus Universitet og VisitAarhus holder i Aarhus og Silkeborg 30. september.

En festivalscene indkapslet i solceller? By-vindmøller på toppen af et stadion? Førerløse, elektriske shuttlebusser til og fra forlystelsesparken? Sådan lyder nogle af oplæggene for, hvordan mere bæredygtighed og omtanke flettes ind ind i hver eneste større begivenhed og turistattraktion, skriver Aarhusregionen i en pressemeddelelse for ud for konferencen “Sammen om grønne oplevelser.”

Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, siger: ”Vores ambition er, at Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige og grønne oplevelser, konferencer og events. For at kickstarte en kulturændring blandt alle, der arbejder med møder, events, konferencer og oplevelser, har vi indkaldt til konferencen.

Målet er at give eventmagere og oplevelsesarrangører indsigt, inspiration og konkrete redskaber til at tage ansvar og være i stand til at handle aktivt for et bedre klima, når de skaber oplevelser for andre,” siger direktøren for VisitAarhusregionen.

Klima, bæredygtighed og grøn omstilling er nyt for mange
Et af de bærende elementer for den fremtidige aktivitet på oplevelsesområdet bliver ‘fællesskab’.

”At arbejde fokuseret med klima, bæredygtighed og grøn omstilling er stadig relativt nyt for mange,” siger Charlotte Kirk Elkjær, chefkonsulent i Aarhus Events, Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, og tilføjer:

”Derfor skal vi dele de værdifulde erfaringer, vi får med hinanden og være åbne for samarbejder og erfaringsudveksling, der styrker arbejdet med grøn omstilling i oplevelsessektoren. Jeg ser frem til, at vi med konferencen kan få en fælles kickstart for hele oplevelseserhvervet, som klæder os på til det fremtidige arbejde.”

Konferencen får blandt andet besøg af Guy Bigwood, CEO for Global Destination Sustainability Movement, Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF og Simon Elsborg Nygaard, ph.d. i bæredygtighedspsykologi. De tre oplægsholdere vil sammen med ni ”story slammere” gøre deltagerne klogere på, hvordan man som enkeltperson og organisation både kan skabe fantastiske oplevelser og passe på klimaet, hedder det.

Relaterede artikler:

”Folk gider ikke flere hybridmøder”

Bæredygtighed bliver stadig vigtigere for turismen

Flere virksomheder med bæredygtige rejseprogrammer