Vilde dyr lider under turisters selfies

Delfiner og dovendyr er nuttede, men ikke skabt som blikfang i turisternes rejseselfie. Mange vilde dyr lider under det, men alligevel er selfies med delfiner, tigre, dovendyr, slanger og andre vilde dyr eksploderet siden 2014.

På Instagram er stigningen 292%, og det foruroliger World Animal Protection: “Selfie-dillen med vilde dyr er et verdensomspændende fænomen, der går ud over dyrene. Desværre er mange uvidende om, hvilke konsekvenser det kan have for f.eks. et dovendyr at skulle være rekvisit i en selfie,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Organisationen har set mere end 130.000 selfies med vilde dyr fra de seneste år igennem på sociale medier for at vurdere skadens omfang. På Instagram er fire ud af 10 selfies med vilde dyr skadelige for dyrene.

Der har været en stigning på 292% i antallet af selfies med vilde dyr på Instagram fra 2014 til juni 2017. Over 40% er ‘dårlige’ selfies, hvor personen på billedet krammer, holder eller har anden skadelig interaktion med dyret.

World Animal Protection har overvåget særligt to steder i Sydamerika, hvor selfies med vilde dyr er standardtilbud til turisterne. I Manaus i den brasilianske regnskov tilbyder 94% af turudbyderne en selfie med især dovendyret – men også med kaimaner, amazondelfiner, anakondaer og flere andre.

Neil D’Cruze, fra World Animal Protection: “Bag kulisserne bliver de vilde dyr taget fra deres mødre som unger og i hemmelighed opbevaret under forhold, der giver psykologiske traumer”.

I naturen lever dovendyr stille og fredeligt. De tåler dårligt de forhold, de bliver udsat for, når de bliver taget til fange for at blive brugt på turistselfies.