En af villaerne som Sun Tours tilbyder er denne på Grækenlands største ø, Kreta. Foto: Sun Tours.

Villa-ferie er blevet hit for rejsebureau

”Vi kunne have solgt dobbelt så mange villaferier, hvis vi havde haft mere til udlejning,” siger direktøren for danske Sun Tours, der hører under Bravo Tours.

Sun Tours har fået succes med at udleje 3-5 stjernede villaer til for eksempel familier, hvor flere generationer tager afsted sammen. ”Vi har foreløbig haft over 650 gæster på villaferier – det er et pænt højt tal for et mindre rejsebureau som os, også fordi konceptet med villaferier er nyt.”

Det siger direktør i Sun Tours, Troels Hansen, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Der er klart en tendens til at flere generationer rejser sammen – og ved at have sin egen villa med tre, fire, fem soveværelser har man mulighed for at være sociale med sin familie – ikke med hotelgæster, man ikke nødvendigvis kender.”

I år har charterselskabet Sun Tours, der for fire år siden blev købt af Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, Bravo Tours, villaer på programmet på tre af sine op mod 30 rejsemål. Der tilbydes 25 villaer på såvel Kreta som Mallorca samt 15 ved Costa del Sol. ”Vi har fået villaerne tilbudt gennem vores lokale agenter på destinationerne. Hvis man bruger alle sovepladserne i en villa er det ikke dyrere end at bo på et 4-5 stjernet hotel. Der er selvfølgelig ikke all inclusive i denne ferieform, så man må selv i supermarkedet, til den lokale handlende eller på torvet og købe ind,” siger Troels Hansen.

Villaer sælges som et alternativ til hoteller. Villaerne har for eksempel egen pool og ligger ofte i andre områder end hotellerne. Sun Tours har udlejet omkring 80 procent af sine villaer på de tre destinationer, hvor konceptet foreløbig tilbydes. ”Man vi kunne have udlejet mange flere, hvis vi havde haft flere til rådighed,” siger Troels Hansen og tilføjer:

”Vi kommer næste år til at udbyde villaer på flere af vores destinationer. Det er ikke et problem at finde villaer til udlejning, men prisen skal også være til at betale og have en tre til fem stjernet standard.”

Mange gæster med rutefly
I dette kalenderår forventer Sun Tours i alt at sende cirka 35.000 gæster afsted – heraf 25.000 her i højsæsonen. Hovedparten flyves med Sun Tours egen charterfly, som eventuelt deles med Bravo Tours, men Sun Tours ser stigende salg med rutefly.

”Vi sælger også rejser med rutefly til næsten alle de destinationer, vi også har charterfly til. Vores rejsemål er primært indenfor Europa, men vi har for eksempel også rejser til Dubai, hvor vi bruger Emirates, eller Thailand, hvor gæsterne er med Thai Airways. Indenfor Europa flyver vores gæster med rutefly primært med Norwegian, SAS og spanske Vueling. Samlet sender vi op mod 20 procent af vores gæster med rutefly til destinationer som for eksempel Alicante, Barcelona, Costa del Sol, Dubrovnik, Kreta, Portugal og Split,” siger Sun Tours’ direktør, Troels Hansen.

Relaterede artikler:

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Dansk charterbureau tester rejser fra Hamborg

TUI kraftigt tilbage på det danske chartermarked