Vintervejret lammer stor del af flytrafikken i USA

bostons-logan-international-airportLUFTFART: Siden i mandags er over 10.000 fly blevet aflyst, og i går var en af de hidtil hårdeste dage med lufthavne, som næsten lukkede og storme med is og sne, der betød aflysninger over store områder. SAS aflyste til Washington.

Vintervejret raser fortsat over den sydøstlige del af USA og sender lavtryk mod Europa, som igen bevirker, at den sydlige del af England er ved at blive helt oversvømmet, og at vi kan vente en våd weekend i Danmark.

Værst for flytrafikken har det været i USA, og siden i mandags er mere end 10.000 fly blevet aflyst. Så sent som i går rasede snestorme over store områder, og i flere store byer blev turister opfordret til at blive inde på deres hoteller.

I Washington var Dulles Lufthavnen kun delvis åben, og den mere lokale Regan National havde kun en enkelt bane åbnet i går eftermiddag.

SAS valgte at aflyse flyvningen fra København til Washington, men gennemførte afgangen til Newark, selv om talrige aflysninger i indenrigstrafikken i USA betød, at mange passagerer fra Skandinavien ikke kom videre, eller ikke nåede frem til afgangen tilbage til Danmark.

Værst så det ud i verdens travleste lufthavn Hartsfield-Jackson i Atlanta, hvor det kun lykkedes i går at få 300 ud af 2.500 fly i luften. Her som i New York prioriterede man langruterne højst, men flere afgik med masser af tomme pladser, fordi tilslutningsflyene ikke kom frem.

Uvejret satte også sit præg på Florida, hvor 60 fly blev aflyst i Orlando og 40 i Miami og Tampa.