Vintervejret stoppede tradition i Tivoli

Poul Eriksen – Foto Preben Pathuel.

Poul Eriksen – Foto Preben Pathuel.

TURISME: Er der to, der står sammen, så er det Grøften i Tivoli og fjordrejer. Sådan var det bare ikke ved åbningen i år. Frost og is over fjordene betød, at kun 37 af restaurantens 720 premieregæster ved åbningen kunne holde fast i traditionen.

Det var ikke uden koldsved, at restauratør Poul Eriksen så åbningen af havens vel nok mest populære restaurant, Grøften, i møde allerede midt i april. Der var nattefrost og fortsat lidt is på vandet. Det betød igen, at den sædvanlige fangst af fjordrejer var udelukket. Fjordrejer holder sig normalt ude på dybere vand om vinteren og går først ind på det lavere – og bliver fanget – senere.

I år betød det, at Grøften fik kun godt to kilo mod normalt 40 kilo. Det rakte til de første 37 gæster, der havde bestilt. Det var Se & Hør, som havde været først på aftrækkeren.

Alligevel røg der 4.000 snapse, 2.000 glas øl og 700 glas gin i løbet af åbningsdagen inden lukketid.

”Det er da ikke nogen helt lille virksomhed vi har,” fortalte direktør Poul Eriksen forleden ved Flyvejournalisternes generalforsamling og sommerfrokost. ”Vi får 250.000 kilo varer på en sæson. Tænk, hvis vi havde åbent hele året.”