MSC Armonia fra det italiensk-schweiziske krydstogtrederi MSC Cruises havde 69 passagerer fra Bolivia med fra Sydamerika til Spanien, hvor de blev afvist på grund af manglende, gyldige Schengen-visa. MSC er største krydstogtrederi i Middelhavet. Arkivfoto: MSC Cruises.

Visaproblemer forsinkede krydstogtskib i flere dage

Efter et par ekstra dage i Barcelona, er krydstogtskib fra MSC Cruises nu sejlet videre. De spanske myndigheder opdagede, at 69 bolivianske passagerer ikke havde indrejsepapirerne i orden.

Om det var et smart forsøg på at komme ind i de 29 europæiske Schengen-lande, om de 69 bolivianske passagerer havde købt falske Schengen-visa af svindlere eller om der var en hel plausibel forklaring, er endnu ikke oplyst.

I hvert fald fik cirka 1.500 passagerer ombord på MSC Armonia denne uge et par ekstra, ufrivillige dage i havnen i Barcelona, en af Europas største krydstogthavne.

Skibet fik først i går, torsdag, lov til at sejle videre ud i Middelhavet; for at indhente tidsplanen, betød forsinkelsen i Barcelona, at skibet skippede Ajaccio, hovedbyen på Korsika, samt Civitavecchia, havnebyen der bruges til besøg i Rom, der ligger inde i Italien, små 100 kilometer fra Civitavecchia.

I dag ankommer skibet til Messina på Sicilien og fortsætter til Korfu, Dubrovnik i Kroatien, inden krydstogtet ender i Venedig på mandag.

Var startet i Rio
Krydstogtet med MSC Armonia startede den 17. marts i Rio de Janeiro. Fra Brasilien sejlede skibet over Atlanten til Tenerife, Madeira, Malaga og op til Barcelona.

Da de 69 bolivianske passagerer ville gå i land i Barcelona, blev det opdaget, at de ikke havde orden i deres indrejsepapirer til Spanien og dermed Europa. Spanien er, ligesom blandt andet Danmark, et af de 29 Schengen-lande, hvor der ikke skal vises pas for rejser mellem landene. Statsborgere fra for eksempel Bolivia skal have et gyldigt Schengen-visum for at komme ind i Schengen-landene.

Derfor skulle bolivianerne blive ombord på skibet, der heller ikke fik lov til at sejle videre, før sagen var undersøgt. Sagen endte i går med, at bolivianerne fik lov at gå i land Barcelona, hvor de skal være i en aflukket transitzone i havnen, men uden tilladelse til at indrejse i Spanien, skriver avisen The Independent.

Politiet: Svindel med falske Schengen-visa
”Vi arbejder med de spanske myndigheder for at få afklaret situationen omkring bolivianerne, gruppen tæller også familier med børn,” siger talsmand fra MSC Cruises og tilføjer, at da rederiet tillod de bolivianske passagerer at gå ombord på skibet MSC Armonia ved starten af krydstogtet i Rio, virkede det som om passagererne havde korrekte rejsedokumenter. Men de spanske myndigheder oplyser, at papirerne ikke gav tilladelse til indrejse til Schengen-zonen.

Eftersom det er MSC Cruises, der har bragt bolivianerne til Barcelona, betaler rederiet for deres forplejning i Barcelona, mens sagen undersøges.

Til nyhedsbureauet Associated Press siger Solange Duarte, en diplomat fra Bolivias generalkonsulat i Barcelona, at deres foreløbige meldinger er, at nogle af strandede bolivianere var blevet narret og havde købt falske Schengen-visa inden afrejsen fra Sydamerika. ”Vi har bedt familierne oplyse, hvordan de har fået deres visa, men har foreløbig ikke fået noget brugbart svar,” siger diplomaten.

Spansk politi arbejder med en teori om, at der er tale svindel med falske Schengen-visa.

 

Relaterede artikler:

Krydstogtskib efterlod forsinkede passagerer

Nyt indrejsesystem for EU ventes lanceret i 2025

Omstridt dansk mangemilliardær også i krydstogtbranchen