Fra venstre: Administrerende direktør Anne Nivíka Grødem og bestyrelsesformand Anette Lings fra Visit Greenland. (Foto: Visit Greenland | PR)

Visit Greenlands bestyrelse får nye medlemmer

På den netop afviklede generalforsamling i Visit Greenland blev der både skiftet ud i bestyrelsen, og ledelsen fik sat ord på en af de opgaver, som turistrådet skal til at give sig i kast med.

På ugens første hverdag fik Visit Greenland sat et af de vigtige flueben på årshjulet, da det nationale turistråd gennemførte den årlige generalforsamling, hvor man både fik bundet sløjfe på 2023 og gjort sig klar til fremtiden.

I sin beretning glædede bestyrelsesformand Anette Lings sig over, at 2023 endte som et rekordår for landets turisme med det højeste antal besøgende nogensinde, en stor stigning i antallet af krydstogtskibe samt et højere antal samlede antal turister end før COVID-19-pandemien.

Lings fremhævede desuden blandt andet, at Visit Greenland sidste år fokuserede på at imødekomme den stigende interesse ved at etablere samarbejder med myndigheder, erhvervsliv samt regionale turist- og erhvervsråd.

Derudover afviklede turistrådet selv konferencen Towards Better Tourism og deltog i 11 rejsemesser med henblik på at markedsføre Grønland som en adventure-destination.

Skifter ud i bestyrelsen
På den ordinære generalforsamling i blev det ligeledes meddelt, at den grønlandske politiker Ane Lone Bagger fra partiet Siumut efter eget ønske stopper i Visit Greenlands bestyrelse, mens ejer af konsulentvirksomheden Navigator, Allan Chemnitz, ikke blev genvalgt.

Derfor skulle Grønlands regering Naalakkersuisut udpege to erstatninger. Det skriver Sermitsiaq.

Valget faldt på Heide Jensen, der er medstifter og direktør af Naleraq Sea Safari samt ejer af Restaurant & Bar Naleraq i Ilulissat, og Erik Palo Jacobsen, som de seneste 16 år har været direktør i Arctic Boat Charter og fungeret som skibsingeniør hos Palo Marine siden 1999.

Formand Anette Lings, som til daglig er direktør for Hotel Sisimiut, næstformand og direktør for Qeqertalik Business Council Gerth P. Olsen samt Kattie Pauline Nielsen, der er direktør for Hotel Narsaq, opnåede genvalg og fortsætter dermed i bestyrelsen.

Vil udvikle sektorplan
Visit Greenland landede et overskud på 370.000 kroner sidste år, og det vurderer bestyrelsen til at være tilfredsstillende selskabets formål taget i betragtning. Formanden satte desuden ord på en af de opgaver, der venter forude.

“Vi vil de kommende år have et fortsat fokus på at understøtte vækst, innovation og ansvarlig turisme. Vi er dedikerede til at udvikle en sektorplan for turismen, som strækker sig frem til 2035, med et klart sigte på en fælles retning, som styrker branchen og integrerer bæredygtige principper.”

Administrerende direktør Anne Nivíka Grødem fortæller, at i hendes optik har Visit Greenlands indsats sidste år medvirket til at befæste Grønlands position både globalt og lokalt.

“Som det nationale turismeråd er vores primære opgave at fungere som bindeled mellem politiske beslutningstagere, befolkningen, erhvervslivet og de internationale markeder.”

”Vi arbejder målrettet for at fremme en turisme, der ikke kun tiltrækker besøgende, men også respekterer og bevarer vores natur og kulturelle værdier. Dette betyder, at vi fokuserer på initiativer som understøtter en bæredygtig udvikling.”


Relaterede artikler:

Albatros-chef i hård kritik af grønlandsk turismelov

Grønlandsk turisme fik det bedste år nogensinde

Koncernchef: Grønlands hoteller er blevet for dyre