Hotel Arctic i Ilulissat ejes af Air Greenland-koncernen, der også står bag Grønlands Rejsebureau. Arkivpressefoto: Visit Greenland.

Koncernchef: Grønlands hoteller er blevet for dyre

Priserne for at overnatte på hotel og oplevelser i Grønland har nået toppen. Det siger koncernchef for Air Greenland, der også driver et af landets mest kendte hoteller og har plan om lavprishotel.

Grønlands nok største turistby, Ilulissat har de senere år oplevet et turistboom. Byen er trækplaster for turister i højsæsonen fra begyndelsen af juni til hen i september.

Men priserne for at overnatte på hotel og oplevelser i Grønland har nået toppen. Det mener formanden for et af landets mest kendte hoteller, Hotel Arctic i Ilulissat. Jacob Nitter Sørensen, der også er koncernchef for Air Greenland, siger til det grønlandske medie Sermitsiaq:

”Det er meget dyrt at være turist i Grønland. Priserne på værelser på hoteller og oplevelser er nok kommet lidt for højt op. Priserne er nået et niveau, hvor markedet siger, at nu er grænsen nået.”

Hotel Arctic er et firestjernet hotel med femstjernede konferencefaciliteter. Hotellet har 97 værelser; 38 procent af gæsterne kom sidste år fra Grønland, 31 procent fra Danmark og 31 procent fra udlandet, oplyses det.

Air Greenland vil have lavprishotel i Ilulissat
Også Air Greenland, der er ejet af Grønlands selvstyre, har nye hotelplaner. Det oplyste Jacob Nitter, Air Greenlands koncernchef, sidste år til Standby.dk.

”Vi regner med i 2026 at være klar med et lavprishotel med omkring 160 værelser i Ilulissat. Det skal dels frigive kapacitet fra vores eksisterende Hotel Arctic i også Ilulissat, dels imødekomme den enorme efterspørgsel i højsæsonen efter hotelværelser i Ilulissat,” sagde han.

Prisen på det kommende hotel ventes at blive et sted mellem 150 og 200 millioner kroner. Hotellet hænger også sammen med åbningen af den nye internationale lufthavn ved Ilulissat i slutningen af 2025, der ventes der at give ekstra tryk på turismen.

”Det kan jo ikke nytte noget, at der flyver stadig flere turister ind til Grønland uden der er styr på vores modtagekapacitet – eller bliver det en stor flaskehals,” sagde Jacob Nitter og tilføjede, at han håber andre aktører vil bygge flere hoteller i landet.

 

Relaterede artikler:

Nuuk vil øge kapaciteten med 500 hotelsenge

Grønland: Stort dansk rejsebureau køber lufthavnshotel

Grønland får første internationale hotelkæde