Efterår i Aarhus. (Foto: RUNI Photopop)

VisitAarhus: Vi klarede os bedre

Med en fremgang i antallet af overnatninger på 20 procent i juli mener VisitAarhus, at byen har klaret coronakrisen bedre end København og de andre større byer i Danmark.

Året 2020 har været et annus horribilis for turismen og hotellerne i København. Det var særligt regeringens overnatningsforbud og seksdagesreglen i kombination med de øvrige coronarestriktioner, der skabte udfordringer i den danske hovedstad.

Derfor er det heller ikke underligt, at Aarhus som Danmarks næststørste by har klaret sig bedre, idet Aarhus, dagen før regeringens pressemøde den 29. maj, blev streget fra listen, så der ikke skulle være overnatningsforbud for tyskere og nordmænd.

På den baggrund fik turismen i Aarhus en god sommer, da mange danskere tilsyneladende lod sig skræmme væk fra hovedstaden, for VisitAarhus har i juli registreret en fremgang i antallet af overnatninger på 20,1 procent i forhold til 2019. Dermed mener VisitAarhus, at Aarhus klarer sig bedre gennem krisen end andre.

”De danske gæster har virkelig fået øjnene op for Aarhus i år. På grund af COVID-19 har mange danskere søgt naturen og de udendørs attraktioner, og dér har Aarhus som storby noget unikt at byde på. Byen er omringet af natur og med masser af grønne oaser, udendørs seværdigheder og skønne strande. Derudover ligger byen tæt på store unikke naturområder som Nationalpark Mols Bjerge og Søhøjlandet og har derfor været et naturligt midtpunkt for mange danskeres ferie i år,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Fortrøstningsfuld i forhold til 2021
Selvom de internationale turister også i perioder har været fraværende i Aarhus, så har man alligevel opfattelsen af, at byen har været noget mindre påvirket af COVID-19-pandemien end andre storbyer.

For ikke alene mener Aarhus, at man har klaret sig bedst blandt firkløveret bestående af København, Aarhus, Odense og Aalborg, men samtidig er Aarhus den fjerdemindst påvirkede by blandt 41 europæiske byer ifølge en opgørelse foretaget af European Cities Marketing.

Men VisitAarhus er andet og mere end byen Aarhus, da byerne Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers og Norddjurs og Syddjurs Kommuner også indgår i det destinationssamarbejde, der markedsføres under navnet VisitAarhusregionen. Det nye samarbejde har også været med til at trække flere danske turister til byen.

”Vi er mange erfaringer rigere efter år ét i det nye turistsamarbejde. Gæsterne har taget godt imod den store destination, og turismevirksomhederne har vist en imponerende evne til at samarbejde, sadle om og holde ud under pandemien. Det fortjener respekt. Selv om corona endnu ikke er fortid, så er vi fulde af fortrøstning i forhold til 2021, hvor vi satser på igen at trække mange danskere til Aarhus og samtidig gøre en stor indsats for at få de internationale turister tilbage,” lyder det fra Pia Lange Christensen.

 

Relaterede artikler:

”Katastrofe med Aarhus på regeringens forbudsliste”

Regeringen ville lukke Aarhus for udenlandske turister

VisitAarhus bliver næststørste destinationsselskab