Voldsom priskrig blandt flyselskaber

Opgørelserne af cabin factor i februar viser, at både SAS og Cimber Sterling har fløjet med gennemsnitligt 35% ledige pladser, mens Norwegian har klaret sig lidt bedre med 25% ledige flysæder, skriver epn.dk.

Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Cimber Sterling, fastslår, at det ikke er en succesfaktor at fylde flyene, hvis flygæsterne ikke vil betale for billetterne og han understreger, at det ikke er lønsomt at sælge til kostpris. Her tænker han især på erhvervskunderne, som efterspørger mange daglige flyvninger.

Jacob Pedersen, senioranalytiker hos Sydbank, gør opmærksom på de forskellige måder, de tre selskaber på indenrigstrafikken angriber markedet, hvor Cimber prøver at vokse sig ud af krisen, prøver SAS at krympe sig ud, mens Norwegian tilsyneladende henter markedsandele med fortjeneste.

Der er overkapacitet på markedet, så det er spændende, hvor Norwegian vil indsætte de fem nye fly, selskabet skal modtage den kommende måned. Hvis de sættes ind i København, mener Jacob Krogsgaard, det kan påvirke Cimber Sterling, mens Jacob Pedersen mener, at en yderligere Norwegian-kapacitet i Danmark vil ramme både SAS og Cimber Sterling hårdt.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.