Voldsom storm beskadigede Royal Caribbeans kæmpeskib

1

anthem of the seasCRUISE: Anthem of the Seas returnerede til New York efter at have været ude i en voldsom storm på vej mod Florida. De over 4.000 passagerer måtte blive i kahytterne i flere timer.

Det hører heldigvis til sjældenhederne, at de mega store, moderne krydstogtskibe kommer i problemer på grund af vejret. Nok kan de blive tvunget til at ændre ruter eller droppe et havneanløb, men at gå direkte ind i et uvejr med så høj søgang som Anthem of the Seas ud for South Carolina søndag på vej fra New York til Florida, er sjældent set.

Der skete betydelig skade på skibet. De 4.500 passager blev alle beordret i deres kahytter af sikkerhedshensyn, assisteret af 1.600 besætningsmedlemmer. Porcelæn, glas og lignende røg på gulv og dæk fremgår det af fotos på sociale medier

Nogle få passagerer kom lettere til skade, men rederiet tog hurtigt konsekvensen og returnerede med Anthem til New York. Det er ikke oplyst, men det er sandsynligt, at der har været flere danske passagerer om bord.

Royal Caribbeans danske landechef, Jacob Kock, siger i en kommentar til standby.dk: ”Det er klart, at det ikke har været en behagelig oplevelse. Der har dog ikke på noget tidspunkt været fare for skib eller passagerer. Der er indvendige skader rundt om på dækkene, også i enkelte kahytter.

Vi har valgt at afbryde krydstogtet, da det ikke er den måde, vi ønsker at give vore gæster oplevelser. Anthem vender tilbage til New York, og alle får refunderet deres krydstogt og tilbud om 50 procent rabat på en senere tur.”

Fra RCCL`s hovedkvarter i Miami lyder det: ”Vi takker for det gode samarbejde om bord med vore gæster. Vi ved, det var en hård søndag og undskylder alle hændelser. Vi vil også gerne takke kaptajnen og hans besætning for hurtigt at komme til områder med bedre vejr. Sikkerhed er vores højeste prioritet, og vore skibe er bygget til betydeligt hårdere prøvelser. Selv om vejret var ubehageligt, har Anthems sødygtighed aldrig været i fare”

Tilbage står så spørgsmålet, om kollisionen med det voldsomme uvejr kunne være undgået. Og sikkert også om, hvor mange der har været søsyge.

Allerede på tilbagevejen til New York var man i gang med at udbedre skaderne for at kunne gennemføre næste tur som planlagt.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Voldsom storm beskadigede Royal Caribbeans kæmpeskib"

Notify of
avatar
Jacob Kock Plinius

Der er heldigvis ingen danske gæster ombord.

Med venlig hilsen
Jacob Kock Plinius
Royal Caribbean Cruise Line

wpDiscuz