(Foto: Jesper Linckert)

Wonderful Copenhagen skrumper

Er det svanesangen, der er indledt, eller er det bare politik fra Københavns Rådhus. Er det i virkelighed et spørgsmål om turisme, eller om vi bare skal være os selv? Lyspunkt med rullekufferter og vækst.

Sjældent har der været et sådan et røre om en relativ lille besparelse på et stort turistbudget, som den af København Kommunes trufne beslutning om at trække en del af arbejdet i Wonderful Copenhagen hjem til rådhuset.

Kultur-og Fritidsudvalget har skåret halvdelen af de 4,8 millioner kroner i eventbudgettet ned som led i besparelser, for selv at klare opgaverne i fremtiden. Det er der en forståelig bekymring for.

Hvis det ”kun” var på grund af 2,4 millioner kroner, er der meget ståhej for en lille ændring. På tysk ”Viel geschrei und wenig Wolle”, som vi lærte i skolen i sin tid. Spørgsmålet er, om det er et skridt til noget meget større.

Dobbeltdækning
Er Københavns Kommune ved at bakke ud af Wonderful Copenhagen og overlade denne hybrid af en turistorganisation med fed dobbeltdækning i Visit Denmark til region og stribevis af partnere, offentlige som private?

Det ved jeg, at formanden for Team Danmark, overborgmester Frank Jensen (S), vil benægte. Vi fik en god snak om store arrangementer i København ved åbningen af VM i ishockey i Royal Arena.

Men en kendsgerning er – og har altid været – at Visit Denmark og Wonderful Copenhagen bor tæt på hinanden og arbejder tæt på de samme opgaver, som de begge benægter. Men hvordan kan Visit Denmark promote Danmark uden at promote København. Og hvordan kan Wonderful Copenhagen promote hovedstaden uden at nævne resten af landet. I dag er hele den danske krydstogtsektor placeret i Wonderful Copenhagen. Den kunne ligeså godt ligge i Visit Denmark.

Den beskæring, der nu er på vej, er et alternativt forslag fra Kultur og Fritidsborgmester Niko Grünfeldt, Alternativet, der har fået flertal i udvalget. Det er en eklatant overraskelse.

Ikke at det overrasker, at Alternativet står for den idé, lige efter en af de største successer nogensinde, VM i ishockey i København (og det er den slags konti, man vil beskære ). Det overraskende ligger i flertallets beslutning, selv om Venstre og Liberal Alliance stemte imod.

International ros for VM
Wonderful Copenhagens rolle i fallitboet Melodi Grand Prix er ikke glemt. Jeg mener, at det var rigtigt at gå ind for værtsskabet, men afviklingen blev fordyrende ud over alle grænser. Ikke mindst på grund af Danmarks Radio og Eurovisionen, som blev ved med at stille krav på krav. Det kostede efter min mening uretfærdigt både direktør og formand jobbet.

Her var VM i ishockey en decideret modsætning, hvor den professionelle afvikling har fået masser af roser. På den internationale hjemmeside, redigeret fra Schweiz,  er der fortsat flotte indlæg om Wonderful Copenhagen.

Og i kulisserne venter måske starten på Tour de France, og mindre sandsynligt et Formel 1-løb i byens gader. Eksempler på events i København afviklet det seneste år er blandt andet EM i svømning, VM ishockey og Copenhagen Marathon.

”I Wonderful Copenhagen er vi meget bekymrede, hvis beslutningen realiseres, de facto er en nedlæggelse af Woco`s event-indsats, ” siger kongreschef i organisationen Kit Lykketoft. . ”Det ligner en hovsa beslutning,” tilføjer hun.

Det har hun ret i. Både om nedlæggelse og hovsa. Måske skulle de Alternative politikere tage en tur til Herning og se, hvordan man løser den slags opgaver, som kommunen nu bakker ud af.

Rullekufferter er lyden af vækst
Efter Alternativets mening, kan kommunen godt selv klare den opgave, de vil overtage. Det kan de sikkert også, for den vil blive nedlagt. Vi er os selv nok. Der er dog håb for København endnu.

Venstres beskæftigelses – og integrationsborgmester Cecilia Lonny Skovgård skrev i går i Politiken: ”Rullekufferter er lyden af vækst, København skal glæde sig over turister.”

x

Læs Også

Open Skies har åbnet en ladeport til problemer for flyselskaberne

Når man har levet det meste af sit liv i monopoltiden, skal ingen få mig til at ønske den tilbage. Men nu er gryden ved at koge over. Hvis vi ikke kan administrere frihed, kan den være forbi, før vi aner.

Vild med dans om bord på ”Queen Mary 2”

De gamle britiske traditioner lever i bedste velgående, når verdens største oceanliner i morgen, tirsdag, ankrer op foran Kronborg. Der er blandt andet professionelle dansere om bord, som skal tage sig af enlige damer i Grand Ballroom.

Sommer i Danmark 2020

Erhvervslivet bøjer sig for krav fra HK om siesta landet over. Kokke og tjenere har accepteret, at restaurant- og hotelkøkkener i denne sommer har åbent til midnat. Lars Larsen har indrettet campingplads på golfbanen i Himmerland. Flere landmænd går over til vinavl.

Undskyld, hvad var navnet?

Hvad hedder mit flyselskab, hvorfor skifter mit hotel navn, og hvor kører min hybrid af en togbus egentlig hen? Spørgsmålene er mange i denne sommer, og det går næppe i længden.

Hvornår er det flyselskabets skyld?

Ryanair er værst, men andre følger godt med, og det er uværdigt, hvis passagerer efterlades på ubestemt tid i en lufthavn i vores moderne verden, uanset hvad grunden måtte være.

Hvis en ferie skal være som derhjemme – så bliv hjemme

Denne simple regel gælder også for muslimer, som må undvære både bedetæpper og kompas på danske hotelværelser. Det har ikke noget med fremmedfjendskhed eller Halal Travel at gøre, men den simple kendsgerning, at det ikke kan betale sig.