WOW Air vil flyve til Asien

LUFTFART: Islandsk lavprisselskab lufter ambitionerne på Routes-konference i Nordirland.

Det fremadstormende islandske flyselskab WOW Air har de seneste år åbnet den ene rute efter den anden til USA, Canada og Europa. Med forbindelsen via Keflavik i Island har selskabet tilsyneladende succes med at erobre en god bid af trafikken mellem Europa og Nordamerika – et marked med omkring 60 millioner passagerer om året

”Vi går efter at få 10 procent af det transatlantiske marked. Næste år får vi fire nye Airbus A330 i flåden, og vores kapacitet vil vokse med 30-40 procent i vinteren 2017/18 i forhold til året før,” sagde Daniel Snaebjornsson, VP Network and Planning, WOW Air i et interview på scenen mandag på den igangværende luftfartskonference Routes Europa i Belfast i Nordirland.

Men dermed stopper ambitionerne ikke for selskabet, der blev grundlagt i 2011 og i dag betjener 32 destinationer.

”I løbet af fem år vil vi se på mulighederne for at flyve til Asien og andre markeder. Til den tid vil vi have omkring 40 fly. Det er måske et konservativt skøn,” lød det fra Daniel Snaebjornsson.

WOW Air flyver blandt andet fra København og Stockholm til Keflavik og derfra videre til 10 destinationer i USA og Canada. Selskabet har i dag en flåde bestående af to Airbus A320, syv Airbus A321 og tre Airbus A330.