LOT vil bruge Embraer-jets på sine nye ruter til blandt andet Zaporizhzhia og Billund.

Zaporizjzja bliver ny destination for polske LOT

Byen med det lange navn bliver Star Alliance medlemmets sjette destination i Ukraine.

Fra 2. juli vil det polske flyselskab LOT Polish Airlines flyve seks gange om ugen fra Warszawa til Zaporizjzja i det sydøstlige Ukraine. Ruten, der bliver LOT’s sjette fra Warszawa til Ukraine, betjenes med Embraer jets med plads til fra 70 til 82 passagerer på tre kabineklasser, economy, premium economy og business.

LOT bliver eneste flyselskab fra et EU-land med flyvninger til Zaporizjzja, oplyser selskabet, der i forvejen har ruter fra den polske hovedstad til de ukrainske byer Kharkiv, Odessa, Lviv, Kiev-Boryspil og Kiev-Zhuliany. LOT har tre andre ruter til Ukraine fra andre polske byer. Samlet kommer LOT denne sommersæson op på at have 84 ugentlige flyvninger mellem Polen og Ukraine.

”LOT glæder sig over at åbne mellem Warszawa og Zaporizjzja. Med den nye rute vil vi være med til at sikre vores passagerer høj service og de bedste forbindelser til LOT’s netværk. Zaporizjzja er et af de mest økonomisk udviklede forretningscentre i det østlige Ukraine,” siger talsmand for LOT.

LOT åbner på Billund
Alene sidste år bebudede LOT åbning af 27 nye destinationer, blandt andet fra Warszawa til Los Angeles, Newark-lufthavnen ved New York og Singapore samt fra den ungarske hovedstad Budapest til både New York og Chicago, ligesom der kommer rute fra sydpolske Krakow til Chicago. LOT flyver sine langruter med Boeing 787-8 Dreamliners, der hos LOT har plads til 252 rejsende på tre klasser: 18 på business, 21 på premium economy og 213 på economy.

Blandt de andre nye ruter, LOT åbner i år, er blandt andet til Billund fra 2. juli. Den nye forbindelse fra Warszawa til Billund får to flyvninger på alle hverdage samt en enkelt flyvning på lørdage og søndage. Billund bliver LOT’s femte destination i Skandinavien – den kommende rute vil blive betjent med Embraer 170 eller Embraer 175 med plads til mellem 70 og 82 passagerer på business, economy premium og economy.

Sidste år havde LOT 6,8 millioner passagerer, en stigning på 25 procent i forhold til 2016. Selskabet har foreløbig over 80 destinationer.

 

Relaterede artikler:

LOT øger på Moskva

LOT øger atter på Skandinavien

Star Alliance-medlem åbner nye USA-ruter fra Europa