LOT vil bruge Embraer-jets på sine nye ruter til blandt andet Zaporizhzhia og Billund.

LOT øger på Moskva

Det polske Star Alliance-medlem åbner sæsonrute mellem Warszawa og Moskvas sekundære lufthavn, der ligger sydøst for den russiske hovedstad.

Fra 3. juni og til udgangen af sommerprogrammet sidst i oktober vil LOT Polish Airlines flyve dagligt mellem Warszawa og Moskvas sekundære lufthavn, Domodedovo. Fra starten i juni og frem til 1. juli betjenes den nye LOT-rute seks gange om ugen, hvorefter den bliver daglig. I forvejen flyver LOT to gange om dagen til Moskvas hovedlufthavn, Sheremetyevo.

LOT har blandt andet valgt at åbne på Domodedovo, fordi der fra denne lufthavn også er en række ruter til russiske indenrigsdestinationer. Sidste år var der mere end 105.000 flypassagerer mellem Warszawa og Moskva, oplyser LOT.

LOT-flyvningerne til Domodedovo vil blive betjent med brasilianske Embraer jets, afhængig af versionen vil der være plads til mellem 70 og 112 passagerer, fordelt på tre kabineklasser, business, economy premium og economy.

I forvejen har LOT ruteflyvninger til Skt. Petersborg og den russiske enklave ved Østersøen, Kaliningrad. LOT forventer øget efterspørgsel på flyvninger til Rusland i forbindelse med sommerens VM-slutrunde i fodbold, der spilles i Rusland mellem den 14. juni og 15. juli. 12 af kampene spilles i Moskva, blandt andet åbningskampen og finalen.

Stærk rutevækst hos LOT
Siden starten af 2016 har LOT bebudet 50 nye ruter. De fleste er på vingerne, andre følger i år. Der er blandt andet kommet nye langruter fra Warszawa til Tokyo, Los Angeles, Newark ved New York samt Kasakhstans hovedstad, Astana, samt fra sydpolske Krakow til Chicago. I år åbner LOT blandt andet nye ruter fra Warszawa til Dubrovnik og til Singapore.

Sidste år havde LOT mere end 6,8 millioner passagerer, tæt på 1,5 millioner flere end i 2016 og 2,5 millioner mere end i 2015. LOT forventer at runde ti millioner rejsende i 2020.

Relaterede artikler:

LOT indsætter større Dreamliners

LOT øger atter på Skandinavien

LOT åbner ny rute til Skandinavien

Polske LOT lander sin første Boeing B737 MAX