Flere flyafgange mod Østeuropa

Antallet af afgange fra København mod østeuropæiske destinationer er stigende. Ved indgangen til 2005 er der ca. 20 selskaber, som har Østeuropa på rutekortet.
Susanne Sørensen, som er route development manager i Københavns Lufthavne A/S, fremhæver en række østeuropæiske landes optagelse i EU som en forklaringsfaktor. Derudover har det danske erhvervsliv rettet fokus mod produktion i disse lande.
Det er især blandt de gamle statslige østeuropæiske flyselskaber, at væksten gør sig gældende, heriblandt russiske Aeroflot og Pulkovo, ungarske Malev samt slovenske Adria Airways. Desuden ønsker lavprisselskaber med base i Østeuropa at begynde åbne ruter mod København. Senest er det slovakiske SkyEurope kommet på banen og påbegynder flyvninger fra København til Bratislava, Budapest og Warszawa i marts/april. Amber Air fra Litauen er også interesseret i at åbne ruter til København. SAS, Maersk Air, Sterling og Cimber Air har allerede i 2004 etableret nye ruter til østeuropæiske lande.
(Jyllands-Posten, 5/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.