Boeing ramte rigtigt

Mens Airbus har store problemer med sit gigantfly Airbus A380, ser det ud til, at Boeing har ramt rigtigt med sin Boeing 787 Dreamliner. Allerede nu står flyselskaberne i kø og der er afgivet mere end 500 forudbestillinger.

Der er tale om et fly med plads til 250 passagerer og i følge BBC skal den nye type på sin første testflyvning til august.

Det nye fly, som hidtil er bestilt af 43 flyselskaber verden over, bruger 20% mindre brændstof end tilsvarende fly, og det er stærkt medvirkende til, at for eksempel australske Qantas har bestilt 65 fly af typen til en samlet investering på ca. 75 mia. kr.

Dreamliner markedsføres som et mellemstort interkontinentalt fly og ventes at komme i rutedrift i løbet af 2008. Det har to motorer og kan konfigureres til mellem 200 og 350 passagerer.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.