Pressefoto via SOS International: Nikita Khandelwal, Pexels.

1.000 danskere får vejhjælp i udlandet på vinterferie

Mange danske skiturister vælger bilen som transportmiddel til vinterferien i udlandet. En lang køretur øger risiko for uheld og nedbrud på vejen. Mange kan ifølge SOS International forebygges.

Mange danske familier drager hvert år på vinterferie – nogle mod sol og andre mod sne. Tal fra Danmarks Statistik viser, at cirka 60 procent af rejserne i vinterferien er skiferier.

Og sidste år fik cirka 1.000 danskere brug for vejhjælp i udlandet fra alarmcentralen SOS International via Rødt Kort-ordningen omkring vinterferien. Rødt Kort er en del af kaskoforsikringen hos de fleste danske forsikringsselskaber. Rødt Kort gælder i alle EU-lande og knap 30 lande uden for EU, oplyser SOS.

SOS International, der har hovedkontor på Frederiksberg, ejes af 11 af Nordens største forsikringsselskaber.

Når danskere får nedbrud på bilen i udlandet, udgør mekaniske skader 38 procent af alle skader. Mekaniske skader kan for eksempel dække over en motor, der står af, manglende olie, bremser, der går i stykker, defekt vandpumpe, overophedet motor og så videre, oplyser SOS i en pressemeddelelse.

Spildte feriedage
”Mekaniske skader er skyld i mange spildte feriedage. Heldigvis kan de ofte repareres, men mange af dem kunne være opdaget og fikset før ferien. Derfor opfordrer vi til, at man tager bilen forbi et værksted til et tjek inden en længere køretur til udlandet,” siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef for Rødt Kort hos SOS International.

Tyskland er normalt det land, hvor flest danskere får brug for vejhjælp på vinterferien – men sidste år blev Tyskland overhalet af Sverige, og der kunne også registreres en stigning i Norge.

”Sidste vinter havde vi flere sager end sædvanligt i Sverige og Norge, formentlig som følge af corona. I år forventer vi, at flere danskere igen vil køre mod syd, hvor Østrig er største trækplaster i vinterferien,” siger Anette Bjørn Juncher.

Hvis skiferien går til Sverige eller Norge, har den norske vejhjælp gode råd til danskere på vinterferie: ”Der er lange strækninger i Norge og Sverige, hvor der kan være meget langt til nærmeste tankstation, så vi anbefaler at fylde op med brændstof og sprinklervæske før de lange stræk,” siger Jan-Petter Schøyen fra SOS International i Oslo og tilføjer:

”Derudover er det godt at forberede sig på, at det kan være en kold fornøjelse at sidde i en slukket bil i længere tid, hvis uheldet skulle være ude. Det er vigtigt at have varmt tøj i bilen og eventuelt en fyldt termokande, snacks og en powerbank til telefonen.”

SOS anbefaler også, at man inden afgang afprøver bilens snekæder hjemmefra, så man ved, hvordan de monteres.

 

Relaterede artikler:

1.000 danske skiturister fik hjælp af alarmcentral

Stor efterspørgsel på færgefart i skisæsonen

Manglende forsikring kan give skiturister bøder